Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...20:06 Buharkent eski başkanlarından Köprülü son yolculuğuna uğurlandı20:06 Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden özel çocuklara akülü sandalye hediye edildi20:00 Bayburt’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:59 Korhan Berzeg’in yaşadığı köyde flaş gelişme19:49 Kuyuya düşen oğlağı AFAD kurtardı19:47 Sıtkı Olçar Çini Müzesinde 23 Nisan’a özel etkinlik19:45 Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı19:44 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında rakam önümüzdeki ha...19:44 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörle mücadele operasyonlar yaz kış devam...19:43 Bakan Tekin: "Müfredatla ilgili Tali Terbiye Kurulunun çalışmaları devam ed...19:37 Ülkü Ocakları’ndan çocuklara 23 Nisan etkinliği19:30 Özel Başak Koleji’nde 23 Nisan coşkuyla kutlandı19:28 Edirne’de sahne alan öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi19:26 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzincan’da coşkuyla kutlandı
23 Nisan
Yerel 11 Aralık 2014 - 10:08 Yorum: 0

Arapgir İlçesi Bostancık grup yolu asfaltı tamamlandı

Arapgir ilçesindeki Sipahiuşağı, Çakırsu, Konducak, Bostancık, Boğazlı ve Günyüzü mahallelerini birbirine bağlayan Bostancık grup mahalle yolu asfalt çalışmaları tamamlandı.Arapgir...

Arapgir İlçesi Bostancık grup yolu asfaltı tamamlandı

MALATYA - Arapgir ilçesindeki Sipahiuşağı, Çakırsu, Konducak, Bostancık, Boğazlı ve Günyüzü mahallelerini birbirine bağlayan Bostancık grup mahalle yolu asfalt çalışmaları tamamlandı.

Arapgir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yıllardır çözülmeye çalışılan sorunlardan biri olan Sipahiuşağı, Çakırsu, Konducak, Bostancık, Boğazlı ve Günyüzü mahallelerinin grup yollarının belediyenin yoğun çabaları ve talepleri sonucu Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğu belirtildi.

Yolun uzunluğu dolayısıyla yüksek maliyet gerektirmesi nedeniyle geçmiş dönemlerde İl Özel İdaresi tarafından yapılamadığı kaydedilen açıklamada, "Yıllardır bu yolların birbirine bağladığı mahallelerde yaşayan vatandaşlar için bu bozuk yollar çile haline gelmişti. Yol bir taraftan Arapgir'e çıkıyor, bir taraftan Deregezen mahalleleri grup yollarıyla kesişiyor, bir tarafdan da Deregezen üzerinden Malatya yoluna bağlanıyor. Ayrıca Arguvan aksıyla da yakından ilgili olan yol, Arapgir'i Arguvan'a bağlıyor. Böylesine önemli bir konuma sahip olan grup mahalle yolunun yıllarca yapılamaması burada yaşayan vatandaşların da mağduriyetine neden oluyordu" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yola stabilize malzemesinin serilmesiyle bir nebze olsun rahatlatıcı etki oluşturulduğu belirtilen açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl çalışmalara başlayarak asfalt malzemesi serilmesi işini tamamladığı kaydedildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun değerlendirmesine yer verilen açıklamada, Çakır'ın "Malatya merkez ve ilçelerimiz başta olmak üzere özellikle kırsal mahallelerimizdeki yol çalışmalarına ağırlık vererek, önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Temel hedefimiz bu yolları daha kaliteli ve sağlıklı hale getirmek" sözlerine yer verildi. 

Cömertoğlu da bahsi geçen güzergahın her dönem dile getirilen ancak bir türlü istenilen konfora kavuşturulamayan, adeta kangren olmuş bir grup yolu olduğunu belirtti. Arapgir ilçesine, Arguvan üzerinden gelerek alternatif bir yol oluşturduğuna değinen Cömertoğlu, "Yapılan çalışmada, geçmişte tamamlanan zemin malzemesi ve stabilize malzeme serilmesi çalışmalarına rağmen, satıh kaplamayla yapılan yolları, yeniden temel malzemeyle destekleyerek konforunu yükselttiler ve kaplama işini tamamlayarak asfalt yol olarak hizmete sundular. Bu çalışmaların tamamlanması Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'a nasib oldu. Yaklaşık 2 aydır hummalı bir çalışma gerçekleştirdiler ve bu işi başardılar. Biz de bu süreçte üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalıştık. Ben bu özverili çalışmalarından dolayı sayın Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber