Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Arapgir'de Beyaz Ay Derneği şubesi kuruldu

MALATYA (AA) - Arapgir ilçesinde Beyaz Ay Derneği'nin şubesi kuruldu. Engellilik alanında faaliyet gösteren Beyaz Ay Derneği'nin Arapgir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına Sadık Karagöz...

Arapgir'de Beyaz Ay Derneği şubesi kuruldu

MALATYA (AA) - Arapgir ilçesinde Beyaz Ay Derneği'nin şubesi kuruldu. 

Engellilik alanında faaliyet gösteren Beyaz Ay Derneği'nin Arapgir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına Sadık Karagöz seçildi.

Karagöz, Arapgir’deki engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki gibi hak ve menfaatlerini koruyup geliştirme, istihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlama, sosyal dayanışmayı oluşturma, engelliler ve toplum arasında karşılıklı sevgi ve saygıyı yerleştirme, ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı bireyiler yetiştirilmesine katkıda bulunma gibi misyonlarının bulunduğunu belirtti.  

Derneğin faaliyetlerini sürdürebilmesi için standartlara uygun bir binaya ihtiyaç olduğunu kaydeden Karagöz,  mülkiyeti Arapgir Belediyesi’ne ait Mehmet Akif Mahallesi Huzur Sokaktaki kullanılamayan binanın kendilerine Arapgir Belediye Başkanı ve meclis üyeleri tarafından 15 yıllığına tahsis edildiğini belirtti. 

Binanın tadilatı için Arapgir Belediyesi Fen İşleri Müdürü tarafından hazırlanan projeleri Beyaz Ay Derneği Genel Merkezi'ne gönderdiklerini kaydeden Karagöz, "Gerek dernek bünyesinde, gerekse Arapgirli hayırsever hemşerilerimizin destekleriyle yeterli finansman sağlandığı takdirde bahar döneminde tadilata başlayıp, yaz döneminde de faaliyete başlamayı planlıyoruz. Arapgir’deki 30 civarında engellinin eğitimi ve istihdamı için çıktığımız bu yolda, sadece Arapgir’e değil komşu ilçelere de hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu hayırlı yolda emeği geçen herkese canı yürekten teşekkür ediyorum. Arapgirimize hayırlı olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber