Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler yemeklerin iyi çıkmadığı, yetersiz olduğu ve sağlık koşullarına uyulmadığını belirterek basın açıklamasıyla kurumu ve yöneticileri prot
MALATYA- Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler yemeklerin iyi çıkmadığı, yetersiz olduğu ve sağlık koşullarına uyulmadığını belirterek basın açıklamasıyla kurumu ve yöneticileri protesto ettiler.
50 kişilik bir öğrenci gurubu basın açıklaması öncesi Hükümet Konağı karşısında bulunan çay bahçesi önünde bir süre oturma eyleminde bulundu. Gerekli izni aldıktan sonra çay bahçesinde kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler adına Vildan Demirci, erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler adına Ahmet Gür ortak basın açıklamasında bulundular.
Öğrenciler basın açıklamasında yemeklerin yetersiz olduğu, sağlık koşullarına uyulmadığı, her zaman aynı yemeklerin çıktığını, fiyatların fahiş olduğunu ve yöneticilerin sözlerini yerine getirmediklerini belirterek şikâyette bulundular.
Kız ve erkek öğrencilerin ortak basın açıklamasındaki talep ve şikâyetleri şöyle: “Daha önce birçok defa şikâyetlerimizi gerekli yerlere bildirdik ama hiçbir şekilde dikkate alınmadı. Bize gıda mühendislerini görevlendireceklerin söylediler ama kimse gelmedi. Yurt öğrencileri olarak yemeklerin sağlık koşullarına elverişli olmadığından yetersiz olması ve kız yurdunda bayan personel çalıştırılması talebinde bulunduk fakat yetkililer tarafından kabul görmedi. Yemeklerin daha temiz ve adaletli dağıtılması ve personellerinde temizlik şartlarına uymasını istiyoruz. İnsan sağlığını tehdit edecek şekilde yemeklerin çıkarılmasını istemiyoruz. Türkiye genelinde diğer yurtlarda sunulan tüm hizmetlerin aynısını talep ediyoruz. Çünkü bizde onlarla aynı ücreti ödüyoruz. Yurt müdürünün ilgisizliği ve kantin hizmeti veren şirkete destek çıkmasını istemiyoruz. Yemekler öğrenci sayısına yetecek kadar çıkarılmıyor. İlk yarım saatte yemeğini yiyen öğrenci dışında diğer öğrenciler aç kalıyor. Yemekler fahiş fiyatlarla sunuluyor. Çıkan yemek fiyat listesine uyulmuyor. Aynı yemek devamlı farklı fiyatlarla satılıyor. Sürekli makarna, mantı, menemen ve türlü veriliyor. Öğlen saatlerinde kantin hizmeti verilmiyor. Yurdun şehir merkezine uzak oluşu nedeniyle aç kalıyoruz. Kahvaltıda sabit olarak bal, reçel ve tereyağı dışında değişik hiçbir şey verilmiyor. Taleplerimizi dile getirdiğimiz yurt müdürlüğü ve bölge müdürlüğü verilen sözleri yerine getirmedi. Hiçbir şekilde ilgi ve alaka görmedik. Yurt müdürünün görevinden alınmasını talep ediyoruz. Burada sesimizi duyurmak ve en kısa zamanda yetkililer tarafından sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.”(Malatyaya Bakış)
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
BM: Gazze'deki sınır kapılarının kapalı kalmasından derin endişe duyuyoruz
İstanbul'da tek katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
03Ebola salgını yayılıyor: Kongo'dan sonra Uganda'da vaka sayısı artıyor
04Korsan taşımacılık yapan sürücüye 100 bin lira ceza
05Gaziantep'te düğün dönüşü kaza: Ölü ve yaralılar var
06Gazze'de katliam sürüyor: 7 Filistinli şehit oldu
07Trump: İran ile savaşın yeniden başlamasını beklemiyorum
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük