Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 21 Kasım 2014 - 08:59 Yorum: 0

Arapgir'de öğrencilerin su sorunu çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içmesuyu sorunu bulunan ilçe ve mahallelerde çalışmalarına devam ediyor.

Arapgir'de öğrencilerin su sorunu çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içmesuyu sorunu bulunan ilçe ve mahallelerde çalışmalarına devam ediyor. Arapgir İlçesi’ndeki Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nda yaşanan su sıkıntısı çözüldü. Daha önceden tankerlerle taşıma usulü su ihtiyacı giderilirken, MASKİ’nin yaptığı alternatif çalışmalar neticesinde sular musluktan akmaya başladı. İçmesuyu sevinci yaşayan 750’ye yakın öğrenci sorunu çözen Büyükşehir ve MASKİ’ye teşekkür etti.

“MASKİ’YE VE BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİM”

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün aralıksız çalışarak sorunları çözmeye devam ettiğini ifade eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Arapgir, 2014 yılı başından beri susuzluk ve kuraklıkla ilgili ciddi bir kavga veriyor. 30’un üzerindeki köyün suyu yok denecek kadar az. Bir çok yerin suyu tamamen kurumuş durumda. Su tankerler ile taşınarak köy depolarına aktarılıyor. Arapgir’in girişinde Kerem Aydınlar Fen Lisesi, İlçe Jandarma Kışlası ve Arapgir Meslek Yüksekokulu var. Meslek Yüksekokulu’nun kendine ait bir su kaynağı ve su deposu vardı ve kuraklıktan nedeniyle kurudu. Dolayısıyla buradaki 300 kişilik öğrenci yurdu ve toplamda eğitim gören 750 öğrenci susuz kaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü,  Tandırlı Gözesi’nde yeni bir hat oluşturularak buranın içmesuyu sorununu halletti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber