Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Temmuz 2015 - 14:21 Yorum: 0

Arapgir'de yeni yol açma çalışması

Arapgir ilçesinde 3 noktada yol çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yazılı Mahallesi’nde 4 kilometrelik yeni yol açma çalışması yapıyor.

Arapgir'de yeni yol açma çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Arapgir İlçesinin sorunlarına neşter vurmaya devam ediyor. Arapgir ilçesinde 3 noktada yol çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi Yazılı Mahallesi’nde 4 kilometrelik yeni yol açma çalışması yapıyor.

Ekipler, mahalle yolunu standartlara uygun hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışırken, yolun sert zeminden oluşması nedeniyle çalışmalar oldukça güç şartlar altında devam ediyor. Zor arazi şartlarına rağmen yolun yaklaşık 1 kilometrelik bölümünü açan ekipler viraj düzeltmeleri ve şarampoller de yapıyor.

Dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler yerleştiren ekipler yolu olmayan su deposunun da yolunu açıyor.

Mahalleye mezarlık yolu da yapan ekipler yol açma çalışmalarını tamamladıktan sonra altyapı çalışmaları yapacaklar. 7 metre genişliğinde 4 kilometre uzunluğundaki yola alt temel malzemesi serilerek asfalta hazır hale getirilecek.

Yazılı Mahallesinin en büyük probleminin yol sorunu olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, uzun yıllardır bekledikleri hizmeti almanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Yol hizmetlerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden mahalle sakinleri, “Mahalle mezarlığımızın ve su depomuzun yolu yoktu. Zor koşullarda hareket ediyorduk. Çok çile çektik. Büyükşehir Belediyemiz sorunlarımızı çözmek için çalışıyor. Bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun” dediler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber