Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ağustos 2017 - 16:58 Yorum: 0

Arap’tan, “Kurban Bayramı” uyarısı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kurbanlık alım, satım, kesimi ve sonrasında uyulması gereken kurallar hakkında açıklamada...

Arap’tan, “Kurban Bayramı” uyarısı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kurbanlık alım, satım, kesimi ve sonrasında uyulması gereken kurallar hakkında açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Arap, vatandaşların kurbanlık hayvan alırken hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarda iki kulağında da kulak küpesinin bulunması, büyükbaş hayvanlarda ise hayvana ait kulak küpe numarasının da yazılı olduğu, hayvana uygulanmış aşılamaları ve yaşını gösteren hayvan pasaportunun bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Arap, "Fiziksel olarak hayvanın tüylerinin parlak, duruşunun nizami olması, yürürken topallama gibi herhangi bir aksaklığın görülmemesi, boynuzu varsa kırık olmaması, gözlerinin mat ve bakışlarının donuk olmaması hayvanın sağlıklı olduğuna işaret etmektedir. Ayrıca sürdürülebilir bir hayvancılığın gereği olarak gebe yada damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesimi yasak olup dişi hayvanlarda gebe yada damızlık değeri olmadığına dair serbest yada resmi veteriner hekimce düzenlenmiş raporun bulunması gerekmektedir. Kurbanlık hayvanlar, çalışma izni almış kesimhane ile komisyonların belirlediği kesim yerlerinde kasaplık belgesi olanlar tarafından köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve parka bakmamak kaydıyla kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilmesi gerekmektedir. İl müdürlüğümüz tarafından pazar yerlerinin denetimleri sürekli yapılmaktadır. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında görevlilerimize müracaat etmeleri yada il müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber