Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 24 Şubat 2017 - 17:13 Yorum: 0

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "İstihdam teşviki ve işbaşı eğitim programından 1,5 milyon kişinin faydalanabileceğini...

Arat: 'İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "İstihdam teşviki ve işbaşı eğitim programından 1,5 milyon kişinin faydalanabileceğini değerlendirmekteyiz. Böyle bir faydalanma olduğunda da yüzde 12.1'lere ulaşmış işsizlik oranını en azından tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlamaktayız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen bakanlık bürokratları, kamu temsilcileri, işverenleri ve çalışanları bilgilendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat başkanlığında Samsun'a gelen bakanlık bürokratları, bir dizi ziyaretlerde bulundular. Ziyaret kapsamında gerek çalışanların, yatırımcı ve işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunları dinlenerek, görüş ve önerileri alındı. İşveren ile sanayicilere yeni istihdam hedefleri aktarılarak, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Son olarak 15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin'in yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, bakanlık bürokratları, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, kurum müdürleri, işverenler, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlamaktayız"

Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "Bu yıl İŞKUR vasıtasıyla işbaşı eğitim programında ciddi bir artışa gidiyoruz. Bu sene 500 bin kişinin faydalanacağı işbaşı eğitim programı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunu 3 aylık sürelerle hayata geçireceğiz. Kullanım şartını bir nebze daha kolaylaştırdık. Bundan sonra bu programlarla birleştirilmek üzere istihdam teşviki modeli ortaya koyduk. Bir asgari ücretli çalışanımızın işverene maliyeti, 5 puanlık pirim teşviki dikkate katmazsak 2 bin 177 liradır. 5 puanlık teşvikle beraber yaklaşık 2 bin 88 lira yapıyor. Bunun üzerindeki devlete ödenmiş olan sosyal güvenlik primleri, işsizlik sigortası primleri gibi SGK'ya aktarılan paralar ve devlete ödenmiş olan vergileri devlet 2017 yılı boyunca üstlenmeyi taahhüt etmiştir. Yani yeni istihdama katılan bir kişi için işverene maliyeti yaklaşık 773 lira azaltılmıştır. İşveren sadece bu bağlamda net işçinin eline geçen asgari ödeme tutarını vererek bir işçinin maliyetini üstlenmiş olacaktır. Hızlı bir çözüm üretme babında bunu 1 Şubat itibariyle faydalanma süresini belirledik. Yani 1 Şubat itibariyle istihdama katılmış olanlar geriye olarak bu teşviklerden faydalanabilecekler. Bu teşvike aynı zamanda işbaşı eğitim programıyla da birleştirilebilme imkanı sağlıyoruz. Bundan 1 milyon 500 bin kişinin faydalanabileceğini değerlendirmekteyiz. Böyle bir faydalanma olduğunda da yüzde 12.1'lere ulaşmış işsizlik oranında da ciddi bir azalma, en azından tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlamaktayız" diye konuştu.

Vali Şahin: "Nitelikli üretime ağırlık verip kendimizi geliştirmemiz gerekiyor"

İşsizliğin kabul edilir bir şey olmadığını söyleyen Vali Şahin, "Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkede insanların işsiz olması sıkıntı verici. Bununla ilgili yapılması gereken bir yığın iş var. Bunun için belki üniversitelerimizin işverenin ihtiyaç duyduğu alanda eleman yetiştirmek veya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün meslek liselerden iş adamlarının ihtiyaç duyacağı insanlar yetiştirmesi gerekiyor. Biz istihdamı tetikleyici işlemlere yönelmemiz gerekiyor. Tabii bu anlamda hükümet çok ciddi kararlar aldı. Yüzde 12'lere çıkan bir işsizlik oranı var. Samsun biraz şanslı çünkü Samsun bu bölgede işsizlik oranının en düşük olduğu yer. Bu sevindirici bir durum ama bir taraftan hizmet sektöründe çalıştırdığımız eleman sayısının fazla olması bizi hayıflandırıyor. Halbuki bizim biraz daha nitelikli üretime ağırlık verip kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz"

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz"

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz"

Arat: "İşsizliği tek haneli rakamlara düşürmeyi amaçlıyoruz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber