Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Temmuz 2017 - 09:23 Yorum: 0

Ardahan’da kuş gribi şüphesi

Ardahan'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince kuş gribi şüphesiyle çok sayıda kümes hayvanı...

Ardahan’da kuş gribi şüphesi

Ardahan'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince kuş gribi şüphesiyle çok sayıda kümes hayvanı itlaf edildi.

Kentte kümes hayvanlarındaki kuş gribi şüphesi, yetkilileri alarma geçirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, özel kıyafet giyerek Ardahan merkez Halilefendi Mahallesi'nde bazı işletmelerde şüpheli görülen kaz, tavuk, ördek ve hindi gibi kanatlı hayvanları itlaf etti.

Kuş gribinin pazarlarda, açık alanlarda çevre illerden getirilerek denetimsiz halde satılan kanatlı hayvanlardan kaynaklandığını iddia eden vatandaşlar, "Dışarıdan getirilip ördek ve kanatlı hayvanlar satılıyor. Buna yetkililer müdahale etmiyor. Ama köydeki tavuklara test yapılmadan, tahlil yapılmadan, aşı yapılmadan toplanıyor. Vatandaşa da günah, yani damızlığımız kesiliyor" dedi.

Açık alanlarda kanatlı hayvanların satışını yapan seyyar satıcılar ise vatandaşların tepkisi üzerine bulundukları alanı terk ederek kaçmaya başladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber