Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Ardeşen'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

RİZE(AA) - Ardeşen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Recep Tayyip...

Ardeşen'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

RİZE(AA) - Ardeşen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulunun spor salonunda  devam etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hakan Gültekin, özgürlüğün olmadığı yerde bilim olmayacağını belirterek, "Özgürlüğün olmadığı yerde hür düşünce olmaz. Özgürlüğünü maddeye esir etmiş insanlar, manayı, estetiği, analitik düşünceyi, muhakemeyi doğru düzgün işletemez. Özgürlüğün olmadığı yerde insanlar horlanır, aşağılanır, insan hakları değer yitirir, insanlar şuurdan yoksun, tarihsiz ve köksüz kalır" dedi.

Gültekin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle hareket ettiklerini de kaydederek, "Devletimizin ve milletimizin bekası, siz sevgili gençlerin eliyle olacaktır. Herkes bulunduğu zamanın hizmetkarıdır. Biz hizmetlerimizi bu istikamette, bu yönde çiziyoruz. Ve yine ülkemizin ve devletimizin bekasında emeği olan tüm devlet büyüklerimize, bilim ve kanaat önderlerimize ayrıca şükranlarımızı arz ederken Ardeşen halkının kurtuluş gününü kutlar, saygılar sunarım" diye konuştu.

Kurtuluş günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber