Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 26 Kasım 2015 - 14:40 Yorum: 0

Arguvan Belediyesi tapulu arazilerine sahip çıktı

Arguvan Belediyesi tapulu arazilerini tespit ederek sahip çıktı. Yıllardır bir kısmı kullanılmayan arazilerin tespiti yapılarak sınırları belirlendi.

Arguvan Belediyesi tapulu arazilerine sahip çıktı

Arguvan Belediyesi tapulu arazilerini tespit ederek sahip çıktı. Yıllardır bir kısmı kullanılmayan arazilerin tespiti yapılarak sınırları belirlendi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş teknik personellerden aldığı bilgi çerçevesinde harekete geçerek bu arazilerin belediyemiz adına değerlendirilmesi için talimat verdi.

2000 DÖNÜM TAPULU ARAZİ

Yapılan ölçümlerle toplamda 2000 dönümlük ekilip biçilecek durumda olan Uru mevkiinde arazinin 1000 dönümünün taşlı alan olduğu öğrenildi.

BELEDİYE-İLÇE TARIM-ZİRAAT ODASI EL ELE

Arguvan Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Arguvan Ziraat Odası işbirliği ile arazilerin işlenmesi konusunda proje çalışmalarına başlandı. Taşları ayıklanarak sürülebilir arazilerin işlenmesine hemen başlayarak, ekim mevsimi de değerlendirip, bir kısmına arpa ekimi yapıldı. Diğer sürülen ve sürülmeyen kısımlarında ise planlama yapılarak özellikle organik tarım, Arguvan’da örnek alınabilecek alternatif tarım konusunda planlanma çalışmaları sürdürülmektedir.

ARAZİLERİN İŞLENMESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Belediyemizin arsa ve arazileri konusunda bir tespit çalışması yaparak kayıtlarda olan fakat herhangi bir şekilde tapulu arazilerin sahip çıkılmadığı bilgisini tespit ettik. Yerinde tespite gittiğimizde bazı çiftçiler tarafından sürülüp işlendiğini fark ettik. Bir kısmının da taşlı olması nedeni ile ham toprak olarak işlenmediğini gördük.

İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanında görüş ve önerilerini alarak işlemeye başladık.

ORGANİK VE ALTERNATİF ÜRÜNLER YETİŞTİRİLECEK

Amacımız Arguvan’da modern araçlarla işlenerek organik ve alternatif ürünlerle üreticimize örnek tarım alternatifleri sunmak. Bu çerçevede üreteceğimiz ürünlerin gelirini de kamu yararına çeşitli yatırım ve etkinliklerle, toplumsal kalkınma ve dayanışmayı güçlendirmek için kullanmak olacaktır. Bu arazilerin işlenmesine yönelik planlamada ağaçlandırma da olacak.

Ayrıca arazileri sürmeye başlayınca çiftçilerimizden de destek aldık. Traktör sahibi çiftçilerimizin imece anlayışı ile karşılıksız destek vererek arazileri birlikte sürdüler. Bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk’e ve İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber