Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Aralık 2014 - 18:23 Yorum: 0

Arguvan Belediyesi'nden sokak hayvanlarına yemek

Arguvan Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında aç kalmaması için kurum ve kuruluşlardan toplanan yemek artıklarını ilçe dışında oluşturan yemliklere...

Arguvan Belediyesi'nden sokak hayvanlarına yemek

MALATYA  - Arguvan Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarının özellikle kış aylarında aç kalmaması için kurum ve kuruluşlardan toplanan yemek artıklarını ilçe dışında oluşturan yemliklere bırakıyor. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının özelikle kış aylarında besin bulma konusunda zorluklar yaşadığını hatırlattı.

Belediye olarak sorunu çözmek için 2 görevliye Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince eğitim verildiğini anlatan Kızıldaş, "Artık Arguvan’da sokak hayvanları sahipsiz değil. Sokak hayvanlarının kısırlaştırıp etiketlenerek tekrar yaşam alanlarına bırakılmasını sağlayacağız. Böylece hem çoğalmayı önleyeceğiz hem de açlıktan ya da hastalıktan ölmemelerini sağlamış olacağız" diye konuştu. 

Ayrıca ilçedeki toplu yemek tüketilen kurum ve restoranlardan yemek artıkları topladıklarını aktaran Kızıldaş, "Başta İlçe Jandarma Komutanlığı olmak üzere, öğrenci yurdu, okul yemekhaneleri ve restoranlar yemek artıklarını belediye elemanlarına kaplar içerisinde veriyorlar. Biz de bunları şehir dışında oluşturduğumuz yemliklere bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber