Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Nisan 2016 - 15:57 Yorum: 0

Arguvan türkülerinin en güzel sesi seçildi: Özge Özdolanbay

İstanbul’da faaliyet gösteren Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfının düzenlemiş olduğu 16. Arguvan Türküleri Ses Yarışmasında Özge Özdolanbay birinci oldu.

Arguvan türkülerinin en güzel sesi seçildi: Özge Özdolanbay

İstanbul-Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Arguvanlı merhum Derviş Muhammed anısına düzenlenen yarışmada finale kalan 12 yarışmacı zorlu bir sınav verdi. Sanat yönetmenliğini Onur Mutlu’nun yaptığı ses yarışmasının sunuculuğunu Funda Salman üstlendi. Birbirinden değerli Seçiciler Kurulu’na Türk Halk Müziği ustalarından Yücel Paşmakçı başkanlık etti.

Yoğun katılımın olduğu Arguvan Türküleri Ses Yarışması’nda Derviş Muhammed’in dizeleriyle konuşmasına başlayan Arguvan Vakıf Başkanı Hasan Aydın, "Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür " sözleriyle konuşmasına devam etti. Türkülerin kültürler için ne kadar önemli olduğundan bahseden Aydın, Arguvanlıların hayatı türkü tadında yaşadığını belirtti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın yanı sıra Arguvan köy dernekleri başkanları da ses yarışmasına dinleyici olarak katıldılar. Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, konuşma yapmak üzere sahneye davet edilirken, konuşmasında Arguvanın sorunlarına vurgu yaparak “Size her konuda bilgi vermek zorunluluğu hissediyorum, bunlardan biride Arguvan’ın heyelan sorunudur ve çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Birbirinden güzel Arguvan türkülerinin seslendirildiği yarışmada, yarışmacıların bir çoğunun sazlarıyla icrada bulunması dikkat çekti. Çok değerli seslerin dinlendiği yarışmada, Seçiciler Kurulu seçim odasına alınırken Grup Arguvan dinleyicilere müzik ziyafeti verdi. Daha sonra ilk üçe giren finalistlerin açıklamasına geçilirken, ilk olarak üçüncü olan Ergün Aydın ismi açıklandı. İkinci olan Sinan Eren’in ardından sıra birinciyi açıklamaya geldi. Herkesin merakla beklediği isim olan 16. Arguvan Türküleri Ses Yarışması birincisi bu yıl Özge Özdolanbay oldu. Daha sonra bir türkü daha seslendiren Özdolanbay, duygusal anlar yaşarken hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle yarışma son buldu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber