Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Mayıs 2015 - 16:50 Yorum: 0

Arguvan'da, Hatun Cicim Türbesinin etrafında bakım çalışması

Arguvan Belediyesi tarafından Karahöyük Mahallesinde bulunan Hatun Cicim türbesinde çevre düzenlemesi başlatıldı.

Arguvan'da, Hatun Cicim Türbesinin etrafında bakım çalışması

Hatun Cicim Türbesi etrafında bulunan atıl durumdaki malzemeler temizlendi ve alan çalışması gerçekleştirildi. Türbe etrafında taş duvar gerçekleştirilecek ve yemekhane bölümü düzenlenecek. Ayrıca lokmaların dağıtılacağı üstü kapalı, kilittaş döşemeli bir bölümde yapılacak. Ayrıca türbe etrafında ağaçlandırma çalışması da yapılacak.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı açıklamada “Anadolu insanının inancını yitirmediği; umut kapısının açık bıraktığı yerlerden biri olarak kabul edilen ve ilçemize bağlı Karahöyük Mahallesinde bulunan Anadolu Erenlerinden Hatun Cicim Türbesi’dir. Çaresiz kaldığımız an, sığındığımız limanlardan biri olmuştur. İnançlarımız değişikliklere uğrasa da gelenekler hep devam etmiştir. Ziyaret edilen yatırlar, düşekler birer simgedir. Buralara başvurmakla insanlar dertlerine devalar aramışlar; çeşit li dileklerde bulunmuşlardır. Toplu ziyaretlerde güçlü dostluklar kurulmuş, bir arada huzur içinde yaşamanın sevinci tadılmıştır.” diye konuştu.

Başkan Kızıldaş “Bizler geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız. Her zaman kültürü ve özü sözü ile övünüdüğümüz Arguvanımızın gelişmesi noktasında Malatya’nın Büyükşehir olmasından sonra hizmet vermeye başladığımız 49 mahallemize çeşitli hizmetlerimiz devam ediyor ve etmeye devam edecek. Kültür Miraslarımızından biri olan türbelerimizi de olması gerektiği bakım ve onarımı yapmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber