Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Kasım 2015 - 15:16 Yorum: 0

Arguvan'da yol çalışmaları

2015 yılında merkezin yanı sıra kırsal ilçelerde rekor derecede yol çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi hava şartlarının elvermesiyle birlikte çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor

Arguvan'da yol çalışmaları

2015 yılında merkezin yanı sıra kırsal ilçelerde rekor derecede yol çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi hava şartlarının elvermesiyle birlikte çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Arguvan ilçesinin birçok mahallesinin yolunda altyapı çalışmaları bitirilerek asfalta hazır hale getirdi.

29 km’lik iki grup yolunda çalışmalar tamamlandı

Arguvan ilçesinin en önemli grup yollarından biri olan ve 12 kilometre uzunluğundaki Koyuncu-Konakbaşı-Çayırlı-Yenisu grup yolu ile 17 kilometre uzunluğundaki Çevreli-Güveçli-Hakverdi grup yolunda altyapı çalışmaları ve serme sıkıştırma işlemleri tamamlandı. Çevreli-Güveçli-Hakverdi yolunun 6 kilometrelik bölümü asfalt ile kaplandı. Geriye kalan bölümler ise gelecek yıl asfaltlanacak.

11 mahallede stabilize çalışması yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Arguvan ilçesinde 11 mahallede ise stabilize çalışmaları yaptı. Çakmak Mahallesinde 3 kilometre, Asar Mahallesinde 1 kilometre, Çobandere Mahallesinde 6 kilometre, Tatkınık-Kışla arasında 3 kilometre, Yürektaşı-Kameller arasında 2 kilometre, Çiftlik-Kızılkaya arasında 2 kilometre, Asmaca-Ömerler arasında da 2 kilometrelik stabilize çalışması yapıldı.

12 km’lik iki yolda genişletme çalışması yapıldı

Gelecek yıl asfaltlanacak olan yolları şimdiden alt yapılarını yapmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi 7 kilometre uzunluğundaki Yürektaşı Mahalle yolu ile 5 kilometre uzunluğundaki Bahçeli Mahalle yolunda ise yol genişletme çalışmaları yaptı. 3.5 metre genişliğinde olan mahalle yolları, yapılan çalışmalarla 7 metre genişliğine çıkarıldı.

Toplamda 60 km’lik çalışma yapıldı

Yolları standartlara uygun hale getirmek için Malatya’nın bütün ilçelerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi Arguvan’da bugüne kadar 60 kilometrelik yol hizmetinde bulundu. Arguvan ilçe halkının günlük hayatını kolaylaştıracak yol hizmetlerine gelecek sezonda da devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi saha taramalarına ise devam ediyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber