Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ağustos 2016 - 11:28 Yorum: 0

Arı Kadınlar ürünlerini yerelden ulusa taşıdı

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e katılan Amesia...

Arı Kadınlar ürünlerini yerelden ulusa taşıdı

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e katılan Amesia Çalışan Arı Kadınlar, yöresel lezzetlerini, el emeği göz nuru ürünlerini yerelden ulusala taşıdı.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, birçok yöresel ürünün adını duyurmasına, standarda kavuşmasına ve ekonomiye katılmasına katkı sağlıyor. Amasya'nın Merzifon ilçesinde örgütlenen Arı Kadınlar da YÖREX'le sesini duyuranlar arasında yerini alıyor. 4 yıl üst üste YÖREX'e katılan Amesia Arı Kadınlar Grubu, fuarda el emeği göz nuru yöresel ürünlerini ve lezzetlerini binlerce kişiye ulaştırma fırsatı buldu. Arı Kadınların ürünleri artık ulusal alanda da beğeniye sunulmaya başladı. Atatürk ve Esenboğa Havalimanı'nda bulunan Tadında Anadolu restoranları ile anlaşan Arı Kadınlar, ürünlerini Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla havalimanında satışa sunuyor.

"Yerelde örgütlenen bir yapı"

Amesia Arı Kadınlar Gurubu'nun lideri ve kurucusu Bingül Alış, yerelde örgütlenen bir yapı olan Arı Kadınların YÖREX'le adını genele duyurduğunu belirterek, bu yıl 26-30 Ekim'de düzenlenecek YÖREX'e katılmayı arzuladıklarını bildirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bulunan Tadında Anadolu restoranında 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte Amesia Çalışan Arı Kadınlar Grubu'nun hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünlerin misafirlerin beğenisine sunulduğunu hatırlatan Alış, ürünlerin ilgi görmesi üzerine Atatürk ve Esenboğa Havalimanı'nda bulunan Tadında Anadolu restoranları ile anlaşan Arı Kadınların ürünlerini Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla havalimanında satışa sunduğunu kaydetti.

"Bu köydeki kadının hayal dahi edemeyeceği büyük bir başarı"

Alış, "Kadınlarımız, babaannelerimizin usulüyle hazırladıkları yöresel ürünleri havalimanı gibi özel bir yerde tüketiciye ulaştırıyor. Bu köydeki kadının hayal dahi edemeyeceği büyük bir başarı. Buna alt yapı hazırlayan YÖREX'in düzenleyicisi Antalya Ticaret Borsası yönetimine teşekkür ediyorum. Kadınlarımız YÖREX'e gelen ziyaretçilere ürünlerini tanıttı, üreten kadının gücünü gösterdi. YÖREX kadın istihdamına güç kattı" dedi. Alış, YÖREX'e Arı Kadınların ürettiği yaş tarhana, kuşburnu marmelatı, küp çökelek, haşhaşlı çörek, katık, alıç marmelatı, katmer peyniri, madımak konservesi, alıç sirkesi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi yöresel ürünler ile el emeği göz nuru ürünlerle katılmak istediklerini bildirdi.

"Bu tür başarı hikayeleri YÖREX'in düzenlenmesi için bizi motive ediyor"

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, YÖREX'te Arı Kadınları yöresel ürünleriyle görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretçilerin Arı Kadınların ürünlerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. YÖREX'in sadece yöresel ürün tanıtım platformu olmadığını aynı zamanda alıcı ile satıcıyı buluşturan doğru bir adres olduğunu kaydeden Çandır, "YÖREX'te büyük ilgi gören Arı Kadınların ürünlerini havalimanında tüketiciyle buluşturması müthiş bir atılım. Bu tür başarı hikayeleri YÖREX'in düzenlenmesi için bizi motive ediyor" diye konuştu. Çandır, 26-30 tarihlerinde Antalya EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'na Anadolu'nun tüm ürünlerini davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber