Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Şubat 2022 - 13:44 Yorum: 0

Arıcı kadınlar buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen "Arıcı Kadınlar Buluşuyor" etkinliğinde arıcı kadınlar hem yüz...

Arıcı kadınlar buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen "Arıcı Kadınlar Buluşuyor" etkinliğinde arıcı kadınlar hem yüz yüze, hem de internet ortamında zoom üzerinden Üniversite AKM salonunda bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu Aracılık Bölümünden Arı ve Arıcılık Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca amaçlarının arıcılık sektörünün itici gücü olan kadınların sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırmak olduğunu açıkladı. Tunca, "Topluluğumuz geleneksel arıcılık uygulamalarının yanında modern perspektifi ilke edinmiş ekosistemle uyumlu arı ve arıcılığa ilgi duyan farklı bilim dallarını kapılarını açmış, multidisipliner tavrıyla farkındalık oluşturmayı ilke edinmiştir. Bu kapsamda koşulsuz sevgi ile arıcılık sektöründe yer alan arıcı kadınlarımız ile bir araya geldik. Arıcı kadınlarımızın sorunlarını kendi bakış açılarından çözüm önerilerini de bizimle paylaşacaklar" dedi.

Kadın arıcıların buluşmasına Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, zoom üzerinden katılırken, "Arıcılık sektörümüzün itici gücü kadınlarımızdır. Kadının el verdiği hiçbir iş başarısız olmaz. Kadınlarımız yıl boyunca bal üretimi için bölge bölge yılın büyük bölümü dolaşıyor. Bal üretiminin en önemli paydaşlarından birisi de kadınlarımızdır" dedi.

Toplantıya Fethiye'de başka bir etkinlikte olması nedeniyle zoom üzerinden katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Arıcı kadınlarımız ile aynı mekanda olmak isterdim. Fakat Fethiye'deki etkinlik nedeniyle bir arada olmasak da arıcı kadınlarımızın istek, temenni ve sorunlarının çözümü noktasında her zaman yanlarında olacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber