Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 15:28 Yorum: 0

Arıcılar Birliği’nden Çolakoğlu’na ziyaret

Muş Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Pekbay ve yönetim kurulu üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu'nu ziyaret etti.

Arıcılar Birliği’nden Çolakoğlu’na ziyaret

Muş Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Pekbay ve yönetim kurulu üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu'nu ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay yapılan genel kurulda seçilen Muş Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Pekbay, teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu'nu ziyaret eden Başkan Fırat Pekbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli çalışacaklarını ve Muş balını en üst seviyeye getirmek için çabalayacaklarını söyledi.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün Çolakoğlu ise, birliklerin önemine değindi. Birliklerin kendileri için önemli kurumlar olduğunu ifade eden Çolakoğlu, "Vatandaşlarımızın oralarda birliktelik sağlamasıyla yaptıkları işleri organize bir şekilde yapılması hem bizler için hem vatandaş için hem de birliklerimiz için çok güzel şeyler. Vatandaş birlikler eliyle hareket ettiği vakit, ürettiği ürünleri birlikler vasıtasıyla satma imkanına sahip oluyorlar" dedi.

Çeşitli desteklemelerin birlikler üzerinden yapıldığını hatırlatan Çolakoğlu, "Ülkemizde desteklemeler genelde birlikler üzerinden yapıldığı için vatandaşımızın desteklemeleri daha kolay almaları sağlanıyor. Oralarda iş ve işlemler daha kolay yürütülüyor. Önümüzdeki süreçte de Arıcı Yetiştiricileri Birliği'ne yeni seçilen yönetimle beraber daha güzel çalışmalara şahit olacağız" diye konuştu.

Muş'ta önemli oranda arıcılık potansiyelinin olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle endemik bitkilerin zengin olduğu, dağlarımızın, yaylalarımızın bu konularda zengin olduğu bir şehir. Şehrimizde 35 bin dolayında kovanımız bulunuyor. Ayrıca ülkemizdeki gezgin arıcılarımızın ilk uğrak yeri Muş'tur. Yılda 70 bin dolayında kovanlı gezgin arıcılarımız şehrimize geliyor. Bunlar geldiği vakit, şehrimize kattığı katkılar da oluyor. Çünkü sadece kovan getirmiyorlar, aynı zamanda o insanlar burada yaşıyor. Şehre de faydaları oluyor."

Şehrin doğal yapısı itibariyle üretilen balların da doğal olduğunu ifade eden Çolakoğlu, Muş'un arıcılık açısından önemli bir şehir olduğunu kaydetti. Muş'ta 35 bin dolayında arılı kovan olduğunu dile getiren Çolakğlu, yılda 625 bin ton bal elde edildiğini ve bunun Muş ekonomisine önemli bir katkı sağladığını söyledi. Bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı bal veriminin düştüğünü de belirten Çolakoğlu, Varto'nun yüksek kesimleri başta olmak üzere bazı bölgelerde ise verimin istenilen düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber