Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Arıcılar "silah bırakma çağrısı"ndan memnun

İlkbahar ve yaz aylarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini tercih eden arıcılar, "PKK'ya silah bırakma çağrısı"nda bulunulmasını olumlu karşıladı

Arıcılar 'silah bırakma çağrısı'ndan memnun

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Bal sezonunun açılmasıyla Doğu ve Güneydoğu illerini tercih eden arıcılar, "PKK'ya silah bırakma çağrısı"nda bulunulmasını olumlu karşıladı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, geçmiş yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde sezonu geçiren arıcıların çeşitli sorunlarla karşılaştığını söyledi. 

Çözüm sürecini arıcılar olarak yakından takip ettiklerini belirten Yılmaz, sürecin her kesimi olduğu gibi arıcıları da çok yakından ilgilendirdiğini belirtti. 

Başta Karadeniz Bölgesi'ndeki arıcılar olmak üzere Doğu Akdeniz ve yöresi arıcılarının da bal hasat sezonunu Doğu ve Güneydoğu'nun yaylalarında geçirdiğini vurgulayan Yılmaz, arıcıların sürecin istedikleri gibi tamamlanmasıyla daha rahat ve huzurlu bir şekilde bölgede bulunacağını ifade etti. 

"Arıcılar olarak silah bırakma çağrısından umutluyuz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki insanlar arasında kavga olmasın. Herkes huzurlu yaşasın. Bir sorun olduğunda bu direkt o bölgeye giden arıcılarımızı etkiliyor. Artık hor görme ve horlanma gibi şeylerle kimse karşılaşmayacak. Arıcılarımız doğadan daha fazla yararlanma imkanı bulacak. Eğer bu tür sorunlar ortadan kalkarsa her şey daha güzel olacak. Biz buna yürekten inanıyoruz. İnşallah bizim adımıza büyük bir sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Doğu ve Güneydoğu illerini tercih eden arıcılarımız adına sürecin olumlu bitmesini bekliyoruz. Sıkıntısız bir şekilde bal üretimini kim istemez? İnşallah ortaya konan niyet sektörümüz adına beklediğimiz gibi sonuçlanır."

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın ise süreci olumlu karşıladıklarını belirterek, "Alınan her karar bizim menfaatimize olacak. Bu gerçeği gözardı edemeyiz" dedi. 

Sürecin olumlu bitmesiyle arıcılarda 1980 öncesindeki gibi bir rahatlığın olacağını ifade eden Aydın, "İnşallah geri adım atılmaz ve süreç olumlu biter. Biz bunu sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. 

Aydın, çözüm süreciyle bölgede huzurun olacağını, bunun bal üretimine olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber