Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 18:13 Yorum: 0

Arıcılık ve Arı Ürünleri Ar-Ge Proje Pazarı

Düzce'de iki gün süren etkinlik sona erdi

Arıcılık ve Arı Ürünleri Ar-Ge Proje Pazarı

DÜZCE (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nca (TÜBİTAK) desteklenen, Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nce (DAGEM) düzenlenen Arıcılık ve Arı Ürünleri Ar-Ge Pazarı sona erdi.

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DÜ Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki etkinliğe arıcılıkla ilgili insanların katıldığını söyledi.

Bazı projeler konusunda yatırım ve iş birliği yapmak isteyen sanayicilerin bulunduğunu dile getiren Kekeçoğlu, "Türkiye kovan sayısı ve arıcı bakımından bir numara. Ancak ne yazık ki arı ürünlerinin alternatif, sanayide ve teknolojinin kullanımında gerideyiz. Bunlara birazcık ivme kazandırmak için böyle bir proje yapmaya gerek duyduk. İnsanların farklı fikirlerini bu platformda sunmaları, bu fikirlerin sanayiciler tarafından değerlendirilip sektöre aktarılması için proje çok güzel ve verimli gidiyor. İnşallah güzel iş birlikleri oluşturulacak" şeklinde konuştu.  

Projenin çok beğenildiğini belirten Kekeçoğlu, "Önümüzdeki yıllarda bu projenin tarafımızdan devam ettirilmesi yönünde güzel öneriler aldık" ifadesini kullandı. 

Kekeçoğlu, etkinlikte dereceye giren üç projenin bir otelde düzenlenecek gala yemeğinde açıklanacağını sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber