Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Kasım 2020 - 17:58 Yorum: 0

Aristo Diyeti ile Toksinlerden Kurtulun

Mevcut diyet programlarına nazaran epey sıra dışı bir metodu benimseyen Aristo Diyeti, mümkün olabildiğince lifli gıda tüketimine yer verip, hayvansal gıdalardan mütemadiyen uzak durulmasını baz alıyor.

Aristo Diyeti ile Toksinlerden Kurtulun

Mevcut diyet programlarına nazaran epey sıra dışı bir metodu benimseyen Aristo Diyeti, mümkün olabildiğince lifli gıda tüketimine yer verip, hayvansal gıdalardan mütemadiyen uzak durulmasını baz alıyor. Yalnız, bu uzak durma eğilimi hemen hayvansal gıdaları hayattan çıkarma gibi algılanmasın. Çünkü Aristo Diyeti’nin mucidi olarak anılan Doktor Gönül Ateşsaçan, hayvansal gıdaya olan yaklaşımından bahsederken, “İlk hafta tamamen hayvansal gıda tüketmiyoruz. İkinci ve üçüncü haftalarda yüzde 20-yüzde 30 şeklinde bu oranı artırıyoruz.” cümlelerini kullanmıştı.

TOKSİNLENMEYE KARŞI HAYVANSAL GIDA TÜKETİMİ

Peki hayvansal gıda tüketimi neden tasvip edilmiyor? Doktor Ateşsaçan bu durumu, hayvansal gıdalardaki proteinlerin ve diğer besin değerlerinin insan vücudunda oldukça zor sindirildiğini ve bu sindirme işlemleri sırasında hem vücudun yorulduğunu hem de bolca toksinlenme yaşanması şeklinde anlatıyor. Vücudun normalin üstünde aksiyon göstermeye başlaması, ileriki dönemde kalıtsal rahatsızlıklara yol açabilir. İşte, siz bu tip kalıtsal rahatsızlıklarla mücadele etmeyin diye Aristo Diyeti uzun uzun araştırmaların sonucunda filizlendi, dallanıp budaklandı. Aristo Diyeti ile birlikte eski beslenme alışkanlıklarınıza nazaran bambaşka bir beslenme eğilimine yöneleceksiniz. Eskiye kıyasla yüzde 80 daha fazla sebze ve meyve tüketeceksiniz. Aristo Diyeti’ne başlamayı planlayan bireylerin en çok sorduğu soruların başında ise, “Aç kalır mıyım” sorusu geliyor. Gün içerisinde 4 ila 5 defa şekersiz meyve tüketiminde bulunacağınız için vücudunuz doygunluk hissiyle fazlasıyla karşılaşacak. Ayrıca, sabah kahvaltısına chia tohumlu süt ile başladığınız için zaten sindirim açısından bu doygunluğu daha önce keşfetmiş olacaksınız. 

dr-gonul-atessacan-aristo-diyeti.jpg

Aristo Diyeti Nedir?

Aristo diyeti kendinize en iyi şekilde bakmanızı sağlayan bir beslenme programıdır. Aristo Diyetinin mucidi ise Dr. Gönül Ateşsaçan’dır. Ülkemizden çıkıp dünyada birçok Hollywood ünlüsü tarafından da yapılmıştır. Aristo diyetini deneyerek zayıflayan ünlülerden sonra daha da popüler olmuş bir diyettir. Dr. Gönül Ateşsaçan ayrıca “Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam” kitabının da yazarıdır.

Toksinlerden Kurtulunca Zincirlerinizi Kıracaksınız

Düzensiz beslenme yoluyla vücudunuza giriş yapan toksinlenme tehlikesi yüzünden hiç olmadık sebeplerden ötürü güne keyifsiz, enerjisiz, hatta ağrılar içerisinde başlayabilirsiniz. Sabah kahvaltınızı düzgün bir şekilde yapmanıza rağmen, kendinizi enerjik bir ruh hali içerisinde görmüyorsanız, eklem ağrılarınız her geçen gün artıyorsa, romatizma ve benzeri rahatsızlıklarınız varsa ve huzursuz bir yaşam sürdürdüğünüzü düşünüyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Aristo Diyeti ile yüksek oranda lifli gıda tüketeceğiniz için hem daha rahat uyuyacaksınız hem de bu tip toksinlenmeler yaşanmayacağı için beyin daha fonksiyonel faaliyet güdecek. Olaylara karşı daha ılımlı yaklaşacaksınız, stresten arındığınız için iş hayatınızda başarının kapısını aralayacaksınız. İlk hafta 2 gün boyunca detoks yaparak, yani tamamen sıvı tüketerek toksinlerden tamamen kurtulabilirsiniz.

aristo-diyeti.jpg

Aristo Diyeti Yaparak Kaç Kilo Verebilirim?

Aristo Diyeti’nin en dikkat çekici bir diğer yanı ise bir ay içerisinde kilonuzun yüzde 10’una kadar verebilecek olmanızdır. Yani, eğer 80 kiloysanız, Aristo Diyeti sayesinde sadece bir ay içinde 8 kilo verebilirsiniz. İşin güzel tarafı, bu 8 kilonun yarısını yağdan yakacak olmanız. Yani, bir aylık süreçte yaşadığınız değişimi sizden önce bizzat çevrenizdeki insanlar fark edecek. Doktor Gönül Ateşsaçan’la birlikte bu uzun yolculuğa başlamadan önce ilk yapılan işlem, SCIO testi (Eğer uzaktan diyet yapılıyorsa SCIO yerine saç teli testi yapılıyor, bir adet saç telinizin alınıp bu saç teli vasıtasıyla hormon yapınıza ilişkin kayda değer bilgiler edinilmesi.) Bu bilgiler sayesinde, bir nevi bireysel portföy oluşturulup profesyonel-kişinin doğal yapısına uygun diyet önerilerinde bulunuluyor. Yani, bünyenizi zorlayacak; zor durumda kalacağınız, göz kararması gibi durumlar yaşanmaması için bireyin kapasitesini zorlayacak beslenme tavsiyelerinde bulunulmuyor. Ve herkesten aynı verimi alabilmek için yani aylık mevcut kilonuzun yüzde 10’unu yakabilmek için duruma en uygun beslenme tavsiyeleri alıyorsunuz. Doktor Gönül Ateşsaçan’ın 30 yıllık insan üstü emeklerinin bir sonucu olan Aristo Diyeti’ne başlamak istiyorsanız https://www.gonulatessacan.com/aristo-diyeti adresini ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz!

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber