Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Ağustos 2014 - 13:08 Yorum: 0

Arkadaşına özendi, tespih ustası oldu

Osmaniye'de işçi emeklisi, arkadaşından etkilenerek başladığı ahşap tespih yapımını 25 yıldır sürdürüyor

Arkadaşına özendi, tespih ustası oldu

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Kadirli ilçesinde 65 yaşındaki işçi emeklisi Kamil Bazılı, arkadaşından etkilenerek başladığı andız ağacından tespih yapımını 25 yıldır sürdürüyor.

Bazılı, AA muhabirine, Yedi Mart Mahallesi'nde kalaycılık ile geçinen ve boş zamanlarını tespih yaparak değerlendiren çocukluk arkadaşı Kamil Yıldırım'ı sık sık iş yerinde ziyaret ettiğini anlattı.

Özendiği arkadaşından tespih yapmayı öğrendiğini belirten Bazılı, "Boş zamanlarımda arkadaşımın iş yerine giderek, andız ağacından tespih yapmayı öğrendim. Okulda hizmetli olarak çalışıyordum. Arkadaşım gibi ben de asıl mesleğimin yanında hobi olarak bu işi yapmaya başladım. Boş zamanımı değerlendirmenin yanında aile bütçesine de katkıda bulunuyorum. Emekli olunca hayat bitmiyor" dedi.

Ağaçla uğraşmanın insanı rahatlattığını ve mutlu ettiğini savunan Bazılı, "Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Mersin çevresinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen andız ağacını bıçakla yontarak tespih tanesi haline getiriyorum. Ortasından delip, ipe takıyorum. Günde 33'lük 20 tesbih yapıyorum. Andız tespihinin stresi aldığı söyleniyor. El ve kollarındaki uyuşukluğu tespih çekerek giderenler var" diye konuştu.

Bazılı, tespihin tanesini 10 ile 20 liradan sattığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber