Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 10:23 Yorum: 0

Armut şeklindeki yumurta şaşırttı

Muş'un Varto ilçesinde armuda benzerliğiyle dikkat çeken yumurta, görenleri şaşırtıyor.

Armut şeklindeki yumurta şaşırttı

Muş'un Varto ilçesinde armuda benzerliğiyle dikkat çeken yumurta, görenleri şaşırtıyor.

Kültür Mahallesi'nde ikamet eden ve evinde tavuk besleyen Fevzi Tepe, sabah yumurta almaya giderken şaşkına döndü. "Zarife" adı verilen tavuğunun farklı bir şekilde yumurtladığını fark eden Tepe, çok şaşırdığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söyledi. Yumurtayı kırmayarak çevresindekilere gösterdiğini ve "Zarife" diye adlandırdığı tavuğunu daha çok sevdiğini belirten Tepe, "Muş'un Varto ilçesinde yaşıyorum. 15'e yakın tavuğumuz var. Bugün sabah kalktık kümese baktım tavukların yumurtalarını kontrol ettim. Değişik bir yumurta olduğunu fark ettim. Baktım, Zarife diye bir tavuğum var, yumurtayı yapmış ondan sonra komşulara, arkadaşlara gösterdik. Armuda benzettik, değişik bir yumurtaydı. Arkadaşlar, komşular baktılar baya ciddi bir şekilde şaşırdık. Şu ana kadar kırmadık, yanımızda bulunduruyoruz. Yani uzun bir süre korumaya çalışacağım, inşallah bir sıkıntı olmaz, buzdolabında saklayacağım" dedi.

Tavuğunu çok ciddi bir şekilde besleyip ayrı bir önem vereceğini ifade eden Tepe, "Tabiri caizse altın yumurtlayan tavuk olmasa da armut yumurtlayan bir tavuk oldu. Çok seviyoruz. Bunu çok ciddi şekilde besleyip ayrı bir önemle yemini vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yumurtayı tarihi eser gibi saklayacaklarını kaydeden Dilek Güneş de, "Armuda benziyor, tavuktan olan bir yumurta ama. Bu değişik olduğu için tarihi esermiş gibi evimin köşesinde saklayacağım" ifadelerini kullandı.

Yumurtayı ilk gördüğünde çok şaşırdığını ve arkadaşlarına söylediğinde kimsenin inanmadığını vurgulayan Zehra Beyza Tepe ise, "Bir gün sabah kahvaltısı için yumurta almaya gitmiştik. Ondan sonra bu yumurtayı gördük, şaşırdık. Arkadaşlarıma söyledim inanmadılar. Armuda benziyor. Bu yumurtayı saklayabileceğimiz kadar saklayacağız" şeklinde konuştu.

Armut şeklindeki yumurta şaşırttı

Armut şeklindeki yumurta şaşırttı

Armut şeklindeki yumurta şaşırttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber