Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Mayıs 2017 - 13:58 Yorum: 0

Arnavutköy Belediyesi zabıta ekiplerinden iş yeri ve marketlere Ramazan denetimi

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayına sayılı günler kala ilçedeki iş yerleri ve kasapları denetledi.

Arnavutköy Belediyesi zabıta ekiplerinden iş yeri ve marketlere Ramazan denetimi

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayına sayılı günler kala ilçedeki iş yerleri ve kasapları denetledi. Denetimlerde ürünlerin ambalaj ve saklama koşullarına yönelik inceleme yapan ekipler, uygunsuz gördüğü alanlarla ilgili işletmecilere uyararak, cezai işlem uyguladı. Bir kasapta etlerin hijyenik olmayan ortamda saklandığı görüntüler üzerine belediye ekipleri gereken cezayı uyguladı.

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayına sayılı günler kala, halk sağlığını korumak, gözetlemek, sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla ilçedeki işyeri ve kasapları denetledi. Denetimler esnasında ürünlerin ambalaj ve saklama koşullarına yönelik inceleme yapan ekipler, uygunsuz gördüğü alanlarla ilgili işletmecilere uyarıda bulundu. Hijyen koşulları konusunda hassas davranan ekipler, koşullara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı. Bir kasapta etin saklandığı yerler ve malzemelerin tezgah altında hijyenik olmayan ortamda saklanması ekipleri harekete geçirdi. Ekipler, dükkan sahibine cezai işlem uyguladı.

"Yıl boyunca sürekli denetimlerimizi yapıyoruz"

Arnavutköy'de sürekli olarak iş yeri ve kasaplara yönelik denetimler yaptıklarını belirten Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Baltacı, "Burada çok basit bir reyon denetimi yaptık. Süt ürünleri var, bu süt ürünlerinin son kullanım tarihlerinin geçmiş olduğunu gördük. Üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasında bir iki ay geçen ürünlerin olduğunu gördük. Tabi bunların sürekli olarak kontrol edilmesi gerekiyor. İşletme sahiplerinin bu konularda çok duyarlı olmaları gerekiyor. Allah korusun son kullanma tarihi geçmiş süt ürünlerinin kullanılması sonucu meydana gelebilecek gıda zehirlenmelerini görüyoruz. Biz Arnavutköy Belediyesi olarak bu denetimlerimizi ilçe tarım müdürlüklerimizle beraber sadece Ramazan ayında değil, yıl boyunca sürekli olarak kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımızı ve işletme sahiplerimizi bu konu hakkında bilinçlendiriyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber