Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 30 Nisan 2021 - 21:08 Yorum: 0

Arnavutluk’tan Sputnik V aşısına onay

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Arnavutluk'un Rusya tarafından korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay verdiğini ve ülkeye...

Arnavutluk’tan Sputnik V aşısına onay

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Arnavutluk'un Rusya tarafından korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay verdiğini ve ülkeye ilk aşı teslimatının yapıldığını açıkladı.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dünya genelinde aşılamalar devam ederken, Arnavutluk'tan Rusya tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay geldi. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada, Arnavutluk'un Sputnik V aşısına onay verdiği ve aşının ilk teslimatının gerçekleştirildiği kaydedildi. RDIF, "Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı, Sputnik V Covid-19 aşısını onaylandı. Aşının ilk sevkiyatı çoktan Arnavutluk'a ulaştı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan dünyada en çok bilinen tıp dergilerinden The Lancet, Sputnik V aşısının Covid-19'a karşı yüzde 91.6 etkin olduğu bilgisinin yer aldığı faz 3 çalışmalarına ilişkin bir analiz yayınlamıştı. Ayrıca Sputnik V, şu ana kadar 64 ülkede onaylandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber