Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Aralık 2014 - 13:58 Yorum: 0

Arpaçay'da "Çocuğun İstismarı" semineri

KARS (AA) - Arpaçay ilçesinde öğretmenlere yönelik, "Çocuğun İstismarı" konulu seminer verildi.Arpaçay Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde...

Arpaçay'da 'Çocuğun İstismarı' semineri

KARS (AA) - Arpaçay ilçesinde öğretmenlere yönelik, "Çocuğun İstismarı" konulu seminer verildi.

Arpaçay Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli psikologlar Ebru Aküzüm ile Tülin Çelik, çocuk istismarı, istismar çeşitleri, konuyla ilgili istatistiki bilgiler, risk etmenleri, istismar belirtileri, alınması gereken önlemler ve uygulanan yaptırımlar konularında bilgi verdi.

Kaymakam Faruk Erdem de istismarın sadece cinsel istismar olmadığını belirterek, "Her türlü istismara uğrayan çocuk için alınması gereken tedbirler, birincil olarak tespit edilmeli. Bu halde de en önemli paydaş, çocuklarla bire bir temas sağlayan öğretmenlerdir" dedi.

Çocukların hiçbir durumda ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdem, çocuk haklarının korunmasının önemine dikkat çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber