Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 05 Ekim 2015 - 16:21 Yorum: 0

Arslantepe, çocuklara ve gençlere tanıtılıyor

Battalgazi’nin fiziki imarının yanı sıra sosyal ve kültürel inşasına büyük önem veren Battalgazi Belediyesi, ürettiği projelerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Arslantepe, çocuklara ve gençlere tanıtılıyor

Türkiye’nin geleceği olan çocuk ve gençlere “Arslantepe Tarihini Çocuklara Anlatıyor” adlı proje kapsamında UNESCO Dünya Kültür Mirasları geçici listesinde yer alan Arsantepe höyüğü tanıtılıyor.  Battalgazi Belediyesi, UNESCO, Anadolu Efes UNDP ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında çocuk ve gençler, kendi topraklarında bulunan tarihe tanıklık ediyorlar.

Malatya’nın farklı noktalarında bulunan okullardan gelen öğrenciler, Arslantepe Höyüğü’nü gezip, Arkeolog Gülay Sert ile Arslantepe Kazı Ekibi Başkan Yardımcısı Franceska Bolossi’den bilgiler aldı. Arslantepe’den çıkan eserleri sergilendiği Malatya Müzesi’ni de gezen öğrencilere, çeşitli ikramların yanı sıra hediyelerde veriliyor.

Proje sayesinde Arslantepe Höyüğünü daha iyi tanıdıklarını belirten öğrenciler, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a verilen hizmetten dolayı teşekkür ettiler. 

ETİKETLER: arslantepe , battalgazi , malatya
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber