Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 09 Ekim 2015 - 15:58 Yorum: 0

Arslantepe Höyüğü’nde kazılara kış molası

Arslantepe Höyüğü’nde yapılan bu yıl ki kazılar sona erdi.

Arslantepe Höyüğü’nde kazılara kış molası

Arslantepe Höyüğü’nde yapılan bu yıl ki kazılar sona erdi. Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, bu yıl yapılan kazı çalışmalarında seksene yakın eserin gün yüzüne çıkartılarak müzeye teslim edildiğini söyledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’nde 40 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki etabı sona erdi. Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane’nin nezaretinde sürdürülen çalışmalarda 80’e yakın eser gün yüzüne çıkarıldı. Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, bu yılki kazıların birçok bilinmeyenleriyle sona erdiğini ifade etti.

 

Alan yönetimi konusuna da değinen Marcella, Arslantepe’nin UNESCO kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirterek, bu yıl yapılan kazı çalışmalarında seksene yakın eserin gün yüzüne çıkartılarak müzeye teslim edildiğini kaydetti. Kendisinin İtalya’da olduğu süre içerisinde bile gözünün arkada kalmayacağına belirten Marcella, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın geçmişte ve bu yıl vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber