Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Artvin, dünyanın 100 küresel destinasyonundan biri

İngiltere'de faaliyet gösteren bir şirketin araştırmasında Artvin, "100 Küresel Turizm Destinasyonu" listesinde yer aldı

Artvin, dünyanın 100 küresel destinasyonundan biri

ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvin Valisi Kemal Cirit,  İngiltere'de faaliyet gösteren bir şirketin araştırmasında Artvin'in, "100 Küresel Turizm Destinasyonu" listesinde yer aldığını bildirdi.

Vali Cirit, AA muhabirine, tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, "her daim" karlı yüksek dağları, krater gölleri, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında "mavi boncuk gibi parıldayan" kara gölleriyle Artvin'in ülke turizmine ciddi katkı sunabilecek illerin başında geldiğini belirtti.

Çok çeşitli doğal değerleri içinde barındıran Artvin'in, turizm potansiyeliyle başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada dikkati çektiğini dile getiren Vali Cirit, "İlimizde kampçılık, doğa yürüyüşleri, kayak merkezi, jeep safari, rafting ve kano gibi su sporları turizm faaliyetleriyle ziyaretçilere alternatif turizm imkanları sunuluyor" dedi.

Artvin'in "alternatif turizmde alternatifsiz il" olduğunu kaydeden Cirit, yılın her mevsimi bağrında barındırdığı doğal güzellikleriyle doğaya sevdalı yerli ve yabancı ziyaretçileri Artvin'de ağırlamak istediklerini söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci kanyonunun Artvin’de bulunduğunu belirten Cirit, "Ardanuç ilçemizdeki Cehennem Kanyonu, Amerika'daki Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu. Bu alternatif turizm güzelliklerimizi dünyayla paylaşmayı arzuluyoruz" ifadesini kullandı.

- "Sarp Sınır Kapısı'nda yılda 6,5 milyon kişi giriş çıkış yaptı"

Vali Cirit, Artvin'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bozulmamış mimari yapısıyla alternatif turizmi tercih eden turistlerin dikkatini çektiğini anlatarak, "Artvin'de geçen yıl yaklaşık bir milyonu aşkın yerli ve yabancı turist konakladı. Yaklaşık bir milyon 900 bin turist de şehrimizi ziyaret etti. Sadece Sarp Sınır Kapısı'ndan yılda 3,5 milyona yakın yolcu girişi olmakta. Toplamda 6,5 milyon kişinin giriş çıkış yaptığı bir kara sınır kapısına sahibiz" diye konuştu.

- "Türkiye'den 5 şehir var"

Vali Cirit, İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyetini sürdüren bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmada, Artvin'in "100 Küresel Turizm Destinasyonu" listesine girmeyi başardığına dikkati çekerek, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şirketin açıkladığı verilere göre, dünyada gezilebilecek 100 turizm destinasyon kentinden birinin Artvin olduğunu belirten Vali Cirit, "Türkiye'den 5 ilimiz yer almıştır. Avrupa'da ise gezilmesi gerek kentlerin başında Artvin gelmektedir. Artvin Valiliği olarak bu turizm zenginliğimizi, hem ülkemiz hem de uluslararası alanlarda paylaşmaktayız" dedi.

Vali Cirit, Artvin'de turizmde yüzde 26,9 oranında büyüme kaydedildiğini ifade ederek, "Araştırmada ilimiz, turizmde büyüme oranı bakımından dünyada üçüncü sırada yer aldı. Böylece küresel turizme giren 100 kent arasında Artvin, en fazla sıçrama yapan il oldu" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber