Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 06:18 Yorum: 0

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

ARTVİN (AA) - Artvin İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi.Vali Kemal Cirit başkanlığında,  Valilik Çoruh Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı...

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

ARTVİN (AA) - Artvin İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında,  Valilik Çoruh Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Hasan Ongu,  yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Vali Cirit,  toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede son dönemde yaşanan bazı olumsuzlukların üst üste geldiğini söyledi.

"Bir kısmı terörden kaynaklı bir kısmı da doğal afetten kaynaklı olumsuzluklar yaşıyoruz" diyen Cirit, şöyle devam etti:

"Dün maden ocağında mahsur kalan 18 maden işçimiz kurtarılmayı bekliyor. Ekiplerimiz çalışıyor. Ve maalesef son terör olaylarında Artvin’den bir şehit verdik. Bir kez de sizlerin huzurunda şehit ailemizin ve milletimizin başı sağolsun diyorum." 

Koordinasyon Kurulu üyesi kamu görevlilerinin kendi alanlarına düşen hususlarla ilgili eylem planları çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Vali Cirit, "İlimizin iklim koşulları gereği birçok faaliyeti bundan sonra daha zor olarak yapabileceği iklim dönemine girmiş olduk. Doğrusunu isterseniz sonbaharı yaşayamadan kışın ilk belirtilerini de görmeye başladık. Bu koordinasyon toplantılarını hedef olarak belirlediğimiz bir milat tarih var. 2023 Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü ve ülkemiz çok büyük hedefler koydu bu 2023 projesine" dedi.

Vali Cirit, 2014 yılı yatırımcı kuruluş dönem raporları üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda dönem sonu itibarıyla Artvin genelinde 266 projenin uygulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu projelerin yıllara sari olarak devam eden 10.4 milyarlık bir bedeli bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda bunun 6.7 milyarı harcanmış olup, bu da yaklaşık toplam ödeneğin yüzde 6.4’üne tekabül etmekte. Ödeneklerin dönemsel itibariyle dağılımına baktığımız zaman bunun yaklaşık yüzde 60’lık kesiminin barajlar ve HES yapımına gittiğini görmekteyiz.  Yüzde 14’lük oranının il ve devlet karayoluna, gittiğini görüyoruz.  Bu da kara yolu yatırımlarının ilimizde biraz daha ödenek bazında da olsa artmış olduğunu görmekteyiz. Yaklaşık yüzde 4’ü gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğümüz ve spor işlerine gitti. Yaklaşık yine 3.8 ‘lik kesimi milli eğitim yatırımları oluşturmakta ve yine 3.6’lık bir kesimi yüksek öğretim yatırımlarına, yüzde 2.8’i AFAD hizmetlerine, yüzde 15.2’sinin ise geri kalan diğer sektörlerde uygulanan projelere tahsis edildi. KÖYDES projesi kapsamında da bu alanda tahsis edilen ödenek gereği çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir."

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise ilde yapımına devam edilen il ve devlet yolları ile özellikle Hopa Cankurtaran Tüneli çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kurumlarının Artvin’deki en büyük yatırımını Hopa - Borçka kara yolu üzerinde inşa edilen Hopa - Cankurtaran Tüneli olduğunu belirterek, çift tüpten oluşan ve toplam 10 bin 400 metre uzunluğundaki tünellerde kazı çalışmalarının tamamlandığını ve betonlama çalışmalarının ise aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Artvin’deki önemli projelerinden bir tanesinin de Camili Tüneli (Macahal Geçidi) olduğunu vurgulayan Bayramçavuşoğlu, bu tünelin projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve proje ihalesinin yapıldığını söyledi.

Bayramçavuşoğlu , "Şu anda tek tüp tünel ve kaçış tüneli olarak proje çalışmaları ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki seninin ilk yarısında zemin projeleri tamamlanıp tamamen uygulama proje çalışmalarına dönülecek. Önümüzdeki senin sonlarında da projeyi yüzde 80 tamamlamış olacağız” ifadesinde bulundu.

ETİKETLER: ARTVİN
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber