Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Nisan 2015 - 21:08 Yorum: 0

Artvin'de sezonun ilk boğa güreşleri sona erdi

ARTVİN (AA) - Boğa güreşleri ile bilinen Artvin'de bu sezon yapılan ilk boğa güreşi etkinliği sona erdi.Sarıgöl Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, Yusufeli ilçesi Sarıgöl Dutluk mevkisinde...

Artvin'de sezonun ilk boğa güreşleri sona erdi

ARTVİN (AA) - Boğa güreşleri ile bilinen Artvin'de bu sezon yapılan ilk boğa güreşi etkinliği sona erdi.

Sarıgöl Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, Yusufeli ilçesi Sarıgöl Dutluk mevkisinde bu yıl 21'incisi gerçekleştirilen geleneksel boğa güreşlerinde, kentin çeşitli ilçelerinden getirilen 78 boğa yarıştı. 

Kentte bu sezon gerçekleştirilen ilk boğa güreşi etkinliğinde boğalar 5 ayrı kategoride mücadele etti. 

Boğa güreşlerinin "Ayak" kategorisinde Recep Özyurt'a, "Küçük Orta"da Necdet Demirci'ye, "Büyük Orta"da Veysel Kurt'a, "Başaltı" kategorisinde ise Mürzat Alnıaçık'a ait boğalar birinci oldu. 

"Baş boğa" kategorisinde ise Mehmet Sılacı'ya ait "Alman" isimli boğa, rakibini yenerek birinciliği elde etti. Sılacı'ya 3 bin 500 liralık ödül verildi. 

Güreşlerde, dereceye giren boğalara yedirilmesi için boğa sahiplerine yem armağan edildi. Ayrıca boğaları derece elde eden yetiştiricilere toplam 14 bin 500 lira ödül ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Boğa yetiştiricisi Oktay Sağlam AA muhabirine yaptığı açıklamada, boğa güreşlerinin Artvin'de yıllardır süren bir gelenek olduğunu ifade ederek, bu sezonun ilk boğa güreşi etkinliğinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Güreşlere katılan boğaların aylarca ahırlarda beslendiğini, havaların ısınması ve yayla sezonunun yaklaşmasıyla dışarı çıkartıldığını belirten Sağlam, boğaların doğal yaşamlarında da birbirleriyle karşılaştıklarında liderlerini belirlemek için güreştiğini ifade etti.

Etkinliği, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, milletvekili adayları ve vatandaşlar izledi.

Kentte her yıl geleneksel olarak yapılan boğa güreşleri, Yusufeli ilçesindeki güreşler ile başlayıp sezon boyunca ilin çeşitli ilçelerinde düzenleniyor. Yılda 18 boğa güreşi etkinliği yapılan Artvin'de dereceye giren boğalar Geleneksel Kafkasör Boğa Güreşi Festivali'ne katılma hakkı kazanıyor. Sezon, bu festivalle sona eriyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber