Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ocak 2015 - 17:38 Yorum: 0

Artvin'de "tabutlu" protesto

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki vatandaşlar, Yusufeli Barajı nedeniyle yapılması planlanan yeni yerleşim yerlerinin inşaatının henüz başlamadığını belirterek, durumu taşıdıkları tabutlarla protesto etti

Artvin'de 'tabutlu' protesto

ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesindeki vatandaşlar, Yusufeli Barajı nedeniyle yapılması planlanan yeni yerleşim yerlerinin inşaatına başlanmadığını belirterek, durumu taşıdıkları tabutları Barhal Çayı'na atarak protesto etti

İlçe merkezinde Terminal Sahası'nda toplanan vatandaşlar, "Bizim toprağımızın değeri para ile değil altın ile ölçülür", "Yarınlarımız ne olacak", 'Verdiğiniz sözler sözde kalmasın" ve "Evimize dokundun hayatımıza dokunma" yazılı dövizler taşıyarak DSİ 26. Bölge Yeniden Yerleşim Yeri Proje Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına yapılan açıklamada, yeni yerleşim yerinin 2017 yılına kadar kurulması gerektiği belirtilerek, baraj suları altında kalacak yerleşim yerleri için yeni mezarlıkların oluşturulması, esnafın müşteri ve ticari kaybının tazminatla giderilmesi ve yeni tarım alanlarının oluşturulması taleplerinde bulunuldu.

Vatandaşlar, açıklamanın ardından üzerlerinde baraj altında kalacağı bildirilen köylerin isimlerinin yazılı olduğu tabutları, bir süre omuzlarda taşıdıktan sonra Barhal Çayı'na attı.

Artvin'de yapımı süren ve tamamlandığında kendi sınıfında temelden 270 metre yüksekliğiyle dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olması planlanan Yusufeli Barajı'nda 2,2 milyar metreküp su depolanacak.

Öz kaynaklar ve Türk mühendislerince inşa edilen Yusufeli Barajı'yla ekonomiye yılda 350 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. 

İnşaatı 2018 yılında tamamlanması planlanan Yusufeli Barajı, hidroelektrik santraliyle yılda 1,827 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi öngörülüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber