Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Nisan 2014 - 15:03 Yorum: 0

Artvin'de yöresel yemek yarışması yapıldı

ARTVİN (AA) - Artvin'de yöresel yemek yarışması yapıldı.Artvin Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "1. Kültür ve Turizm Haftası Şenlikleri" kapsamında Artvin Kültürevi'nde...

Artvin'de yöresel yemek yarışması yapıldı

ARTVİN (AA) - Artvin'de yöresel yemek yarışması yapıldı.

Artvin Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "1. Kültür ve Turizm Haftası Şenlikleri" kapsamında Artvin Kültürevi'nde düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 40 kişi yarışmacı katıldı.

 

Jüri üyeliğini, Kız Teknik Anadolu Lisesi yiyecek ve içecek öğretmeni Güngör Duyar, Artvin Devlet Hastanesi diyetisyeni Şahsenem Hamza, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Beslenme ve Diyabetik Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Evrim Özkaynak Kanmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda mühendisi Nurel Arslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Murat Şahin'in yaptığı yarışma, çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri ve  tatlılar  olmak üzere beş kategoride gerçekleştirildi.

Tek erkek yarışmacı olan 22 yaşındaki Gökhan Aydın dikkati çekti. Yemek yapmayı çok sevdiğini belirten Aydın, "Daha önce katıldığım marina şenlikleri yemek yarışmasında birinci olmuştum. Bu yarışmada da derece alacağımı düşünüyorum. Önemli olan bu tür yarışmalara katılıp Artvin'in yemek kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşağa aktarmaktır. Yarışmaya etli lahana sarması ve kaymaktan kuymak olmak üzere iki yemekle katıldım. Toplumumuzda yemek yapmak sadece kadın işi olarak algılansa da gerçekte en lezzetli yemekleri erkekler yapar" dedi.

Vali Kemal Cirit ile eşi Seval Kaya Cirit'in de izlediği yarışmanın sonuçlarının, yarın Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak programda açıklanacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber