Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü

ARTVİN (AA) - Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla Vali Kemal Cirit tarafından bir mesaj yayımlandı.Vali Cirit, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı...

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü

ARTVİN (AA) - Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla Vali Kemal Cirit tarafından bir mesaj yayımlandı.

Vali Cirit, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı tarihindeki kahramanlık destanlarından birinin de 94 yıl önce Artvin'de yazıldığını belirtti.

Yurdu düşman işgalinden kurtaran kahraman ecdadı rahmet, minnet ve hayırla yad ettiğini vurgulayan Vali Cirit, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 94 yıl önce 7 Mart 1921'de seçkin ilimiz Artvinimizde de tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Artvinimiz işgalcilerden temizlenmiş ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede Artvinliler üzerine düşen görevi yerine getirmiştir."

En değerli hazine olan ve ecdadın emaneti vatan topraklarında şehitlerin asil kanlarıyla sulanmayan, yavrusunu vatana kurban eden anaların gözyaşlarıyla ıslanmayan bir yerin neredeyse yok denecek seviyede olduğunun altını çizen Vali Cirit, şöyle devam etti:

"Tarihimiz bizim  kahraman ecdadımızın emanetlerine sıkı sıkıya bağlı olmamızı, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için her alanda hizmet etmemiz gerektiğini bize sık sık hatırlatır. Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla Milli Mücadele yılları bütün sıkıntıları ve zorlukları ile bizim gururla andığımız, göğsümüzü kabartarak anlattığımız ve ecdadımızı hayırla yad ettiğimiz yıllardır. Hiç şüphesiz ki yarınlara umutla bakarken, gelişmiş bir Türkiye ve  gelişmiş bir Artvin için çabalarken tarihimizi asla unutamayız. Bu anlamlı günde, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Artvin'de ve il dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin  kurtuluş günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber