Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 15 Nisan 2014 - 18:33 Yorum: 0

Artvinliler 10 bin kişiyle horon oynama rekorunu kırmaya çalışacak

Vali Cirit: "Önümüzdeki hafta pazartesi günü Turizm Haftası etkinliklerini başlatıyoruz. Düşündük ki haftaya 10 bin kişiye horon oynatarak başlayalım"

Artvinliler 10 bin kişiyle horon oynama rekorunu kırmaya çalışacak

ARTVİN (AA) - Artvin'in marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini artırmak ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla 21 Nisan'da yapılacak etkinlikte, 10 bin kişinin katılımıyla horon oynanması planlanıyor.

Turizm Haftası etkinliklerine hazırlık amacıyla Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, en fazla kişiyle horon oynama rekorunun denenmesine karar karar verildi.

Cirit, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin'i dünyaya tanıtmak ve kentin turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla bazı etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tanıtım atağı başlattıklarını dile getiren Cirit, "Yaklaşık 10 gün önce İstanbul, ardından Ankara'da 'Artvin Tanıtım Günleri' gerçekleştirdik. Arzu ettiğimiz ölçüde Artvin'i ulusal basında konuşulur hale getirdiğimizi düşünüyorum" dedi.

Artvin'in, festivallerin yoğun olarak yapıldığı illerden biri olduğuna değinen Cirit, köyler dahil yıl içinde ortalama 45 etkinlik düzenlendiği bilgisini verdi. Bu etkinliklerin, hemşehrilerin birbirleriyle kaynaşmasına da vesile olduğunu vurgulayan Cirit, şöyle konuştu:

"Hedefimiz sadece hemşehrilerimiz buraya çekmek değil. Artvin'in bu güzelliğini tüm ülkeye yaymak istiyoruz. Alternatif turizmdeki etkin yönünün herkes tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Bunun için de önümüzdeki hafta pazartesi günü Turizm Haftası etkinliklerini başlatıyoruz. Düşündük ki haftaya 10 bin kişiye horon oynatarak başlayalım. Artvin'in bu şekilde ulusal basında yer almasını sağlayalım ki Artvin sürekli gündemde olsun. Siyasi partilerimizin, seçmenleriyle bire bir irtibatı devam ediyor. Planladığımız bu etkinliğe her siyasi partiden biner seçmenin getirilmesini istiyorum. Bunu organize edebilirlerse çok memnun olurum. Sivil toplum örgütlerimizin de üyelerini katılmaya teşvik etmelerini arzu ediyorum. Ailelerle katılım sağlanabilirse büyük memnuniyet duyarız. Bir rekor denemesi yapacağız. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi düşündük ama biraz geç kalmışız, 7 aylık ön hazırlık süreci gerekiyormuş. Bu yıl bir ön provasını yapmış oluruz. Başarırsak önümüzdeki yıl da yaparız."

Toplantıya, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt, Hasan Ongu ve Mutlu Almalı, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Karahan, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biber, kaymakamlar, daire amirleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber