Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Ağustos 2016 - 10:48 Yorum: 0

ARÜ’de FETÖ operasyonu: 8 tutuklama

Ardahan'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) görevli 15 akademik ve idari personelden 8'i tutuklandı.

ARÜ’de FETÖ operasyonu: 8 tutuklama

Ardahan'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) görevli 15 akademik ve idari personelden 8'i tutuklandı.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye aidiyeti olduğu düşünülen ARÜ'de görevli 15 akademik ve idari personel hakkında gözaltı kararı verildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 akademik ve idari personelden 8'i tutuklanarak cezaevine kondu.

Konuyla ilgili Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma suçu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ardahan Üniversitesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında; Yapılan yakalama, el koyma, gözaltı ve arama işlemleri neticesinde; toplam 15 şüpheli gözaltına alınmış, ele geçirilemeyen 2 şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenmiş, il dışında gözaltına alınan 2 şüphelinin ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alınmak amacıyla nakilleri sağlanacaktır. Gözaltına alınan şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramada delil niteliği olduğu düşünülen eşyalara el konulmuş, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadelerinin alınmasının ardından, 11 şüpheli tutuklama talebiyle, 4 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Ardahan Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş olup, yapılan sorgu işlemi neticesinde; 8 şüpheli "Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma" suçundan tutuklanmış, 7 şüpheli ise yine "Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) üye olma" suçundan ("yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma yükümlülüğü" tedbirlerine tabi tutulmak suretiyle) adli kontrol altına alınmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber