Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

ARÜ'de Rusça bölümü açılacak

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İçli: "Bu bölüm, Rusya'nın sosyal dokusuna ve yapısına ışık tutarak, Türk-Rus ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacaktır"

ARÜ'de Rusça bölümü açılacak

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İçli, ​2015-2016 akademik döneminde Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün açılacağını söyledi.

İçli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün sahip olduğu temel amaç, Türkiye'nin ve komşu ülkelerin kültürel tarihine duyulan akademik sorumluluk olduğunu belirtti.

Bölümün açılmasıyla Ardahan Üniversitesi'nin Rus edebiyatının klasik ve modern dönemleriyle ilgili araştırmaları yapacağını ifade eden İçli, şunları kaydetti:

"Bu dilde yazılmış kaynaklarda yer alan Türk tarihine ve kültürüne ait bilgilerin incelenip, derlenmesini ve yayınlanmasını, Türk dili, kültürü, tarihi ve edebiyatıyla ilgili Rusça, Rus Dili, kültürü, tarihi ve edebiyatıyla ilgili yazılmış el yazması ve farklı lehçelerde yazılmış eski Türkçe matbu ve el yazması kaynakların tenkitli neşirlerinin ve çevirilerinin yapılarak gün ışığına çıkarılmasını, karşılaştırmalı dil ve edebiyat çalışmalarının yapılmasını, yakın disiplinlerde bu sahada çalışanlara altyapı malzemesini ve konforunu hazırlamayı, dilimizin ve kültürümüzün Rusça konuşan ülkelerde tanıtılmasını amaçlamaktadır."

İçli, Ardahan Üniversitesi'nin bilgi üretmeyi hedefleyen tüm dünya üniversiteleri ve akademisyenlerine kapılarını sonuna kadar açtığını vurgulayarak, dünya üniversitesi olma yolunda kararlı olduklarını söyledi.

Üniversite bünyesinde açılacak, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün tarihsel bağlamda jeopolitik etkenlerden dolayı yoğun ilişkilerin olduğu Rusya'nın sosyal dokusuna ve yapısına ışık tutarak, Türk-Rus ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesine katkı sağlayacağının altını çizen İçli, Karadeniz Ekonomik Birliği (KEİÖ) gibi yeni birlikteliklerin, bölgenin barışçı geleceğinin inşası için büyük bir şans ve atılıma dönüştüğünü vurguladı.

İçli, "Ardahan Üniversitesi öncülüğünde kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği bünyesinde Rusya Bilimler Akademisi ile Melitopol Devlet Pedagoji Üniversitesi aktif rol oynamaktadır. Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü vasıtasıyla çeşitli programlar çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanabilecektir. Böylece ülkemizin tüm dünyaya açılma misyonuna hizmet için bir adım daha üniversitemiz tarafından atılabilecektir" diye konuştu.

Programdan mezun olanların, Rus Dili ve Edebiyatı uzmanı unvanı alacaklarını hatırlatan İçli, "Rus Dili ve Edebiyatı Lisans programı üzerine öğrenim gören öğrenciler devlet hizmetinde, uluslararası işletmelerde, eğitimde, lisansüstü eğitim, araştırma alanlarında çalışmaya hazır olarak mezun olurlar" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber