Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

ARÜ'lü öğretim elemanları yemekte buluştu

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü elemanları, yemekte buluştu.ARÜ Yenisey Konuk Evi'nde verilen yemeğe, ARÜ...

ARÜ'lü öğretim elemanları yemekte buluştu

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü elemanları, yemekte buluştu.

ARÜ Yenisey Konuk Evi'nde verilen yemeğe, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak ve diğer öğretim elemanları katıldı.

Burada konuşan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, böyle bir yemeğin öğretim elemanları arasında kaynaşmaya vesile olacağını söyledi.

ARÜ'nün Türkiye ve dünyada önemli bir noktada olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları ifade etti:

"Bugün birçok üniversitenin yapamadığını bizler yapıyoruz. Türkiye'de son nokta olmaktan çıktık. Burayı bir başlangıç noktası konumuna getirdik. Örneğin Kafkaslar ve Orta Asya için birçok çalışmaya başarılı bir şekilde imza attık. Şu an Sibirya ile alakalı birçok makale ve kitap yazıldı, yazılıyor. Sibirya üzerine çok önemli, sistematik bir çalışmamız mevcut. Bu sistematik çalışmayı yapan tek üniversite biziz. Daha doğrusu Sibirya üzerinde çalışma yapan tek üniversite biziz."

Korkmaz, başarılarının temelinde bu ve benzeri etkinliklerin yattığını, bunların devamını istediğini söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altınkaynak da bu ve benzeri etkinliklerin sürekli yapılacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber