Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 10:23 Yorum: 0

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Karşıyakalı genç yetenek Arya Ecem Özdil, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nda çocuk yaşta başlayan oyunculuk serüvenini başarı öyküsüne dönüştürdü.

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Karşıyakalı genç yetenek Arya Ecem Özdil, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nda çocuk yaşta başlayan oyunculuk serüvenini başarı öyküsüne dönüştürdü. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü en yüksek puanla kazanmayı başaran Arya, hem yeteneği hem de güzelliğiyle "Geleceğin Türkan Şoray'ı" olarak gösteriliyor.

Türkiye'ye 21 yılda onlarca yetenekli oyuncu kazandıran Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, geleceğin yıldızlarını yetiştirmeye devam ediyor. Henüz 13 yaşındayken tiyatro kursunda sahneye ilk adımını atan ve 6 yılda ekiple birlikte pek çok oyunda rol alan Arya Ecem Özdil, üniversiteye giriş sınavlarında elde ettiği başarılarla gurur kaynağı oldu. Antalya Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nü birincilikle kazanan Arya, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'ne de en yüksek puanla (90) kabul edilen üç öğrenciden biri oldu.

"Hayalim gerçeğe dönüştü"

Tercihini İzmir'den yana kullanan ve eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi'nde devam edecek olan 19 yaşındaki Arya Ecem Özdil, "Tiyatro benim için yaz tatilinde, hobi olarak başladı. 8. sınıftayken Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun kursuna katıldım. Disiplinle, özveriyle çalışarak bu noktaya geldim. Kaptan John Peoplefox, İsyancılar, Tersine Dünya ve Ayak Bacak Fabrikası gibi oyunlarda rol aldım. Beni hep destekleyen ve hayalimi gerçekleştirmemde büyük katkısı olan Zekeriya Hocalar'a, ekibine, bizlere sunduğu imkanlar için Karşıyaka Belediyesi'ne ve Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a çok teşekkür ediyorum. Bana emek verenlere layık olmak ve gururlandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

"Gençlere yatırım, geleceğe yatırım"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Yaptığımız her işte, attığımız her adımda gençlerimizin önünü açmak ve onların hayallerini, yeteneklerini geleceğe taşımak için çalışan bir belediyeyiz. 21 yıllık tiyatromuz da bu amaca hizmet ediyor ve gençlerimizi sanatla yoğurup önce iyi bir birey, sonra iyi bir sanatçı olmaları için uğraş veriyor. Arya bu ekibin en yetenekli oyuncularından. Kendisi hem tiyatro sahnesinde hem de eğitim hayatında bizleri gururlandırdı. Yanında olmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

"Geleceğin Türkan Şoray'ı"

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar ise "Arya çok disiplinli, özverili, başarılı ve yetenekli bir gencimiz. O'nu geleceğin Türkan Şoray'ı olarak görüyor, çok şey bekliyoruz" diye konuştu.

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Arya, Karşıyaka’nın gururu oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber