Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:24 Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spor...14:21 Mikro çoğaltımla yılda 50 bin adet sertifikalı fındık fidanı üretilebilecek14:21 Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketine ziyaret14:20 Balıkesir’de denizde erkek cesedi bulundu14:19 Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ölümünün 9’uncu yıl dönümünde adliyede anıld...14:19 Tavas Belediyesi binlerce vatandaşı gönül sofrasında buluşturdu14:19 Başkan Palancıoğlu Ak Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı ile iftarda bir araya...14:19 Milli Eğitim Bakanı Tekin Iğdır’da14:18 Bahar geldi, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı
Sami Er
Ekonomi 24 Mart 2017 - 15:23 Yorum: 0

Arzu Toktay altın piyasasını değerlendirdi

XTB Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Arzu Toktay, altın piyasasında kalıcı ve eski günlere benzer bir yükseliş için Merkez Bankalarının tekrar alıcı...

Arzu Toktay altın piyasasını değerlendirdi

XTB Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Arzu Toktay, altın piyasasında kalıcı ve eski günlere benzer bir yükseliş için Merkez Bankalarının tekrar alıcı konumda piyasada yer alması gerektiğini söyledi.

XTB Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Arzu Toktay, altın piyasası hakkında bilgi verdi. Toktay, 2016 senesi son çeyrek piyasalar için ABD seçim sonuçlarının fiyatlaması ile geçtiğini belirterek, altın piyasasında kalıcı ve eski günlere benzer bir yükseliş için Merkez Bankalarının tekrar alıcı konumda piyasada yer alması gerektiğini söyledi.

Güçlenen dolar, altın fiyatlarını ilk önce 1125 dolar/ons seviyesine taşıdığını ardından ise toparlanma geldiğini ifade eden Toktay, "Bir başka dikkat çeken noktaysa ABD'de iyileşen ekonomik koşullar ve FED faiz artırımı çarpışması ile kimin galip geldiği konusuydu. Bu kez üç ay ara ile gelen 50 baz puan faiz artırımı piyasanın risk alma iştahını sekteye uğratmadı. Özellikle hisse senedi yatırımının cazibesini koruması ve piyasaya gelen talep ile rekorların tazelendiği bir döneme şahit olduk" dedi.

"Merkez Bankalarının piyasada tekrar alıcı konumda olması gerekiyor"

2017 senesi için altın piyasasında fiziki talep ve Merkez Bankaları talebinin öncelikte olmadığı konusuna tekrar değinen Toktay, "Bu durumda geriye kalan yatırım amaçlı talep ve geçtiğimiz sene olduğu gibi bu taraftaki değişim fiyatlamada belirleyici olmayı sürdürecek. Altın piyasasında kalıcı ve eski günlere benzer bir yükseliş için ise Merkez Bankalarının tekrar alıcı konumda piyasada yer alması gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda görülecek kurumsal alımların anlamı yükselen enflasyon bekleyişi demek. Çin Merkez Bankasının son aylarda nerede ise değişim göstermeyen altın rezervi ne zaman ki yükselişe geçti o zaman yeni zirveler bekleyebiliriz" diye konuştu.

"Hisse senedi piyasası rekor tazeleyince altın geri çekildi"

FED faiz artırımına ve öncesinde tahvil bono piyasasında yükselen faiz oranlarına rağmen hisse senedi piyasasının rekor tazelediğini dile getiren Toktay, bu durumda altına düşenin 1264 dolar/ons seviyesinden geri çekilmek olduğunu bildirdi.

Toktay, 15 Mart öncesi 1198 dolar/onsa kadar geri çekilen altının sonrasında tekrar 1200 dolar üzerine yerleştiğini anlattı. 15 Mart geçtikten sonra piyasaların FED'i daha hızlı bir şekilde geride bıraktığını belirten Toktay, "Düşen tahvil faiz oranları ve düzeltme eğilimine giren hisse senedi piyasası ile altını 23 Mart seansında 1253 dolar/ons seviyesinde gördük. Borsalarda satış baskısı derinleşmedi dolar endeksi (DXY) 99,50 seviyesinde destek buldu. Bu durumda son birkaç günde geri çekilme hareketi gündeme geldi ve piyasa 1240 dolar üzerinde denge arıyor" ifadelerini kullandı.

"Fiyatlar 50 günlük hareketli ortalama da 1225 dolara kadar gerileyebilir"

Önümüzdeki hafta altının 1230-1255 aralığında alt banda yakın hareket ihtimalinin yüksek olduğunu tahmin ettiklerini aktaran XTB Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Arzu Toktay sözlerini şöyle tamamladı: "Teknik olarak, Kasım-Aralık düşüşünün yüzde 61,8 fibo direnci 1255 dolar/ons piyasanın ilk direnç seviyesi olarak görünüyor. Bir sonraki seviye 200 günlük hareketli ortalama 1260 dolar, 200 günlük haraketli ortalama 27 Şubat tarihinde de denendi ve geçilemedi. Önümüzdeki haftanın son işlem günü Nisan vadeli altın opsiyonlarının vade sonu iken piyasaların risk alma iştahının fazla değişmediği bir ortamda altının 1230-1255 aralığında alt banda yakın hareket ihtimalinin yüksek olduğunu tahmin ediyoruz. Şimdilerde 1240 dolar üzerinde kalmaya çalışan piyasa bu seviyenin aşağı yönde kırılması durumunda yüzde 50 fibo desteği 1230 dolara geri çekilebilir. 23 Mart'ta başlayan düzeltme için en kötü senaryoda fiyatların 50 günlük hareketli ortalama 1225 dolara kadar gerileyeceğini tahmin ediyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber