Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 16 Ekim 2017 - 12:58 Yorum: 0

Asa: “Piyasanın üzerinde fiyat kurumu batırır”

Bugüne kadar 42 bin ton rekolte beyanı alındığını bildiren Asa, yüksek fiyat beklentisinin uzun vadede üreticiye zarar vereceğini söyledi.

Asa: “Piyasanın üzerinde fiyat kurumu batırır”

Bugüne kadar 42 bin ton rekolte beyanı alındığını bildiren Asa, yüksek fiyat beklentisinin uzun vadede üreticiye zarar vereceğini söyledi. Bir önceki yıl fiyatlarının üzerinde, en az enflasyon oranında artış yapılacağını açıklayan Asa, "Hedefimiz üreticiyi mağdur etmeden Marmarabirlik'i korumaktır. Marmarabirlik ayakta kalırsa üretici kazanır" dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 20 Eylül'de başlayan rekolte beyan alımları kapsamında bugüne kadar 42 bin ton beyan alındığını söyledi. Beyan döneminin 20 Ekim'de sona ereceğini belirten Asa, 2017-2018 ürün alım kampanyası kapsamında 50 bin ton ürün almayı hedeflediklerini kaydetti. Hidamet Asa, "Kampanya döneminde bir önceki yıl fiyatlarının üzerinde, en az enflasyon oranında artış yapılacaktır. Fiyatlar, yönetim kurulu ve Marmarabirlik birim müdürlerinden oluşan komisyonca piyasa şartları göz önüne alınarak belirlenecektir. Öncelikli hedefimiz, üreticiyi mağdur etmeden Marmarabirlik'i korumaktır. Marmarabirlik ayakta kalırsa üretici her zaman kazanır" diye konuştu.

Asa, üreticilerin afetlerden doğan girdi maliyetleri sebebiyle sektörde zor yıllar geçirdiğine işaret ederek, "Günümüzde üreticinin tek bir tarım ürününden hayatını idame ettirmesi, yıl boyunca bütün tarım ürünlerinin tamamına yapmış olduğu masrafları zeytinden karşılaması mümkün değildir. Dolayısıyla tek bir üründen hayatını idame ettirecek fiyat beklentisinin oluşmaması gerekir" dedi.

Zeytin üreticisinin her zaman ayrıcalıklı olduğunu dile getiren Asa, "Hangi tarım ürünün alım satımında bir önceki yılın fiyat garantisi var? Üretimde yaşanan sıkıntılara rağmen zeytin üreticisi fiyatlar konusunda her zaman ayrıcalıklıdır. Marmarabirlik üreticilerimizin sigortasıdır. Üreticinin Marmarabirlik'e sahip çıkması, sadece bugünü değil yarını da düşünmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Marmarabirlik'in bugün itibariyle ayaklarının üzerinde durduğunu ifade eden Asa, "Bugün 50 bin ton zeytini neredeyse peşin alacak duruma gelinmiş olup, 2010 yılından bu yana kampanya dönemlerinde hiçbir şekilde kredi kullanmıyoruz. Geçmişte Marmarabirlik'in öz kaynaklarının kredi faizlerine gittiğini, halen 2007 yılında çekilen 60 milyon TL kredinin taksitlerini ödediğimizi unutmayalım. Bugün ilk kez kendi öz kaynaklarımızla kâr payı dağıttık, Entegre Tesislere ve kooperatiflerimize yaklaşık 65 milyon TL'lik yatırım yaptık. Ürün alım fiyatlarımızı açıklarken, bütün bu dengeleri gözetmek zorundayız. Bunların hepsi ortaklarımızın gelecek garantisidir. Aksi takdirde kâr payı dağıtamayız, yatırım yapamayız. Bütün bunları düşünmeden fiyat açıklamak, kâr payı alan üreticiye yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Marmarabirlik'i zarara uğratacak, bizi eski yıllara döndürecektir. Dolayısıyla ortaklarımızda Marmarabirlik'in geleceğini riske atacak fiyat beklentisinin oluşmaması gerekir. Hiç kimse piyasa şartlarının üzerinde yüksek fiyat beklemesin. Aynı zamanda piyasanın altında da fiyat açıklanmayacaktır. Üreticimiz bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da mağdur edilmeyecektir. Ortaklarımız bize güvensin. Marmarabirlik'i hep birlikte koruyalım" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber