Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 30 Temmuz 2014 - 10:43 Yorum: 0

Aşağıpınar'daki arkeolojik kazı çalışmaları

Kazı çalışmalarında bulunan ana tanrıça heykelciği Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresinin logosu olarak kullanılacak

Aşağıpınar'daki arkeolojik kazı çalışmaları

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de yürütülen Aşağıpınar arkeolojik kazılarında bulunan ana tanrıça heykelciği Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresinin logosu olarak kullanılacak.

Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10-14 Eylül tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenecek Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresi logosunun Aşağıpınar arkeolojik kazılarında bulunan ana tanrıça heykelciğinin olacağını söyledi.

Ana tanrıça heykelciğinin M.Ö. 6 bin yılına ait olduğunu tespit ettiklerini belirten Özdoğan, heykelciğin Anadolu kültürleri ile Avrupa kültürleri arasındaki köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.

Özdoğan, heykelciğin, kongrenin ana temasına da son derece uygun olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Birbirine bağlanan coğrafyalar ve bölgeler arası kültürel ilişkiler temasına son derece uygun bir logo oldu. Ana tanrıça heykelciği Anadolu ile Avrupa kültürlerinin ortak özelliklerini taşıyor. Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresi 74 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek ve şimdiye kadar arkeoloji alanındaki en geniş katılımlı kongre olacak. Ana tanrıça heykelciğinin seçilmesi Aşağıpınar kazılarımızın tanıtımı için de büyük faydası olacak."

Ana tanrıça heykelciğinin aynı zamanda Kırklareli turizmine katkı sağlayacağını ifade eden Özdoğan, "Bizim kazı çalışmalarımızın da ana teması Anadolu kültürleri ile Avrupa kültürleri arasındaki bağlantıyı görmek. Kırklareli bu kültürleri aktaran bir köprü. O kültürleri en iyi şekilde yansıtan bir buluntu da ana tanrıça heykelciğidir. Bu heykelcik Kırklareli'nin sembolü oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber