Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 17:08 Yorum: 0

Asansörlerin balicilerin tahrip ettiği iddiası

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Koşuyolu Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Diclekent Vali Gökhan Aydıner Meslek Lisesinin önündeki...

Asansörlerin balicilerin tahrip ettiği iddiası

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Koşuyolu Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Diclekent Vali Gökhan Aydıner Meslek Lisesinin önündeki üstgeçitlerdeki asansörlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Altuğ,  yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında yapılıp 2012 yılında hizmete açılan asansörlerin baliciler tarafından tahrip edildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet yürütürken engellileri de dikkate alarak çalışma yürüttüklerini, kaldırımlara bu doğrultuda engelli rampalarının yapıldığını, görme engelli takip taşlarının yerleştirildiğini ve 13 kavşağın sinyalizasyonunun görme engellerine uygun hale getirildiğini kaydeden Altuğ, ancak bu yapılanların kentli haklarına saygı duymayan bazı kişilerce tahrip edildiğini ve korunamadığını savundu.

Belediyenin engellilerin taleplerini dikkate almadığı iddiasının doğru olmadığını ifade eden Altuğ, tam tersine hizmetler yürütülürken toplumun tüm kesimlerinin özellikle de engellilerin, kadınların, çocukların dikkate alındığını kaydetti.

Üst geçitteki iki asansörü yeniden yaptırmak için çalışma yürüttüklerini ve 40 bin lira harcayacaklarını ifade eden Altuğ, şunları kaydetti:

“Biz yapıyoruz, tahrip ediliyor. Yapıyoruz, kırılıyor. Tamir ediyoruz, parçalarını çalınıyor. Biz yine yapacağız. Ancak bunun korunması, halk tarafından sahip çıkılması gerekiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber