Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Nisan 2015 - 12:08 Yorum: 0

Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi

Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından açılan Aşçılık Akademisi, 6 aylık teorik ve pratik eğitimin ardından ilk kursiyerlerini mezun etti

Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi

ANKARA (AA) - Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED), aşçı olmak isteyen ya da mutfağa ilgi duyanları yetiştirmek için açtığı Aşçılık Akademisi ilk mezunlarını verdi.

İlk 4 ayı teorik ve pratik, kalan 4 ayı ise staj olmak üzere toplam 8 aylık eğitimin ardından eğitimlerde başarı gösteren 8 kursiyer sertifikalarını Aşçılık Akademisi'nde düzenlenen törenle aldı.

Mezun olan kursiyerlerin özenle hazırladıkları birbirinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği mezuniyet törenine, TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Ankara'daki tanınmış mekanların şef açıları ve davetliler katıldı.

Törenin başında bir konuşma yapan TAFED Başkanı Açıköz, aşçılığın dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Gençler arasında aşçılığa ilginin her geçen gün arttığını, bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten Açıköz, mezun olarak "aşçı" unvanını alan kursiyerlere mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Aşçılık Akademisi Müdürü Ercan Kaman da Akademi olarak ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ankara'daki lüks otellerin şef aşçılarının eğitmenliğinde yeni gruplara iş garantili eğitimler verilmeye devam edeceklerini belirten Kaman, TAFED ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip aşçıların hem çalıştıkları işletmelere hem de Türk turizmine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Aşçılık Akademisi'nde 8 aylık eğitimi tamamlayan kursiyerlere eğitmenleri tarafından sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber