Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 28 Ağustos 2014 - 13:44 Yorum: 0

ASELSAN karını ikiye katladı

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından ASELSAN'ın yılın ilk yarısındaki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 artarak 199 milyon lira oldu.

ASELSAN karını ikiye katladı

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından ASELSAN'ın senenin ilk yarısındaki net karı, geçen senenin tıpkı zamanına oranla takribî yüzde 100 artarak 199 milyon lira oldu. Şirketin uzun vadeli siparişleri ise 9,4 milyar liraya yükseldi.

AA muhabirinin şirketin etkinlik raporundan derlediği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme aygıt ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan ASELSAN, memleket içi ve memleket dışı satışlarını artırmaya devam ediyor.

Şirketin, senenin ilk ½ si sebebi ile net satışları, geçen senenin tıpkı zamanına oranla yüzde 14 arttı. ASELSAN'ın devir net karı ise geçen senenin tıpkı zamanına oranla yüzde 99 artarak 199 milyon lira oldu. Şirketin özkaynakları ise Aralık 2013'e oranla yüzde 11 artış gösterdi.

ASELSAN'ın yaklaşık 9,4 milyar lira tutarında imzalanmış uzun vadeli siparişleri bulunurken, söz konusu siparişler 2024'e kadarki devri kapsıyor.

Şirket, lazım memleket içi gerekse memleket dışında satışlarını kocaman oranda silahlı kuvvetlere ve resmi kuruluşlara yapıyor. 

Rapora göre, orta ve uzun vadede, hükümetlerin savunma bütçelerindeki teçhizat alımlarında büyük çaplı kesintiler yapması, şirketin satışlarını etkileyebilecek. Türkiye'de son devirde savunma harcamalarında olası kesintilerin teçhizat kalemi yerine personel ve lojistik bunun şeklinde başka kalemlerden yapılmasının beklendiği anlatım edilen rapora göre, bu tip gelişmeler, ileri teknoloji ile imal edilen ekipmanlara duyulan ihtiyacı artıracağından, kuruluş için yeni fırsatları da birlikte getirebilecek.

ETİKETLER: ASELSAN , Kar , Artış
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber