Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Haziran 2022 - 10:44 Yorum: 0

’Aşhan Bacı’ bebekleri usta öğreticisine sanatçı kimlik kartı

Malatya'da, Barbie bebeklere karşı geliştirdiği "Aşhan Bacı" bebekleriyle yöreyi yansıtan Usta Öğretici Cevdet Bozdağ'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı...

’Aşhan Bacı’ bebekleri usta öğreticisine sanatçı kimlik kartı

Malatya'da, Barbie bebeklere karşı geliştirdiği "Aşhan Bacı" bebekleriyle yöreyi yansıtan Usta Öğretici Cevdet Bozdağ'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı kimlik kartı verildi.

Malatya'da ilk ve tek folklorik giysili bez bebek usta öğreticisi olduğunu belirten Cevdet Bozdağ, daha önceden de "Aşhan Bacı" oyuncak bebekleri patenti aldığını hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı kimlik kartının kendisine verilmesi ile sanatın ve sanatçının teşvik edildiğini vurgulayan Bozdağ, yabancı kökenli Barbie bebeklere karşı geliştirdiği, Malatya yöresine ait giyim ve yaşayışı ifade eden "Aşhan Bacı" oyuncak bebekleri çocuklara yaptığını belirtti. Bozdağ, "Yaklaşık 25 yıldan beri folklorik giysili bez bebek yapıyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yaklaşık 10 yıl bez bebek usta öğreticisi olarak görev yaptım. Folklorik giysili bez bebek kursunu halk eğitim merkezi kanalıyla açtım. Amacım, unutulmaya yüz tutmuş olan folklorik giysili bez bebek yapımını daha fazla insana öğretmektir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber