Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 13:33 Yorum: 0

ASİMDER’den Müdür Yardımcısı Aydoğdu’ya ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Murat...

ASİMDER’den Müdür Yardımcısı Aydoğdu’ya ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Murat Aydoğdu'yu ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Murat Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Genel Başkan Göksel Gülbey, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek; Ermeni çetelerinin Iğdır bölgesinde ve civar illerde çok sayıda masum silahsız insanı katlettiklerini, bu gerçeklerin maalesef ders kitaplarında yer almadığını belirtti. Gülbey, "Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da faşist Ermeni çetelerinin silahsız masum Müslüman kanını su yerine akıttıklarından hiç bahsedilmemesi çok ilginç. Bizce tarih yazarları, o tarihin bir kısmını çok yüzeysel geçiştiriyorlar. Ermenistan'da ise ortaokul ders kitaplarında Müslüman Türkler "cani ve barbar" olarak anlatılıyor ve 1915 yılında nasıl sözde Ermeni ırkını katlettiklerini yazıyorlar. Sizlerden isteğimiz, tarihimizin bu bölümünün en azından tarih dersi veren hocalarımızca derslerde işlenmesidir. Yeni atanmış olduğunuz görevinizin de hayırlı olmasını dileriz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Murat Aydoğdu ise; "ASİMDER yöneticilerinin yapmış oldukları bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederim. Bende bir Iğdırlı olarak bu acılara maruz kalan bir ailenin evladıyım. Onun için bu hassasiyetinizi iyi biliyorum, ders kitaplarına konulması Bakanlığımız ve devlet politikamızla alakalı bir konu olduğu için bu konuda şimdilik yapabileceğimiz bir işlem yok. Yalnızca ileriki yıllarda böyle bir hassasiyetin olduğunu ve konulması yönünde rapor ve yazılar yazabiliriz. Şehrimizde ise, okullarımızdaki tarih hocalarımıza söyleriz haftada bir ders bile olsa şehrimizdeki soykırım müzesinde uygulamalı ders versinler. ASİMDER Genel Merkezi'nin Ermeni çetelerinin katliam yaptığı bu topraklarda olması ve özellikle Alican ve Ağrı Dağı gibi iki önemli stratejik noktanın Ermeniler tarafından istendiği bugünlerde çalışmalarınız çok önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Ziyarettin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Murat Aydoğdu'ya bölgede Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren tarihi kitaplar hediye etti.

ASİMDER’den Müdür Yardımcısı Aydoğdu’ya ziyaret

ASİMDER’den Müdür Yardımcısı Aydoğdu’ya ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber