Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 08 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Asırlık broşürler genç turizmcilere "rehber" oluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan ve ERÜ Turizm Fakültesi'ne devredilen "Seyyahinden Turizme Sergisi"nde yer alan asırlık broşürler, turizm kitapları ve diğer tanıtım materyalleri, öğrencilerin eğitiminde kullanılıyor

Asırlık broşürler genç turizmcilere 'rehber' oluyor

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi'ne devredilen "Seyyahinden Turizme Sergisi"nde yer alan asırlık broşürler, turizm kitapları ve diğer tanıtım materyalleri, eğitim amaçlı kullanılıyor.

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın 50. kuruluş yılı anısına 2013 yılında hazırlatılan sergide, Türkiye'nin 150 yıllık turizm serüveninin anlatıldığını ve çok önemli tarihi değere sahip eserlerin bulunduğunu ifade etti.

İstanbul ve Ankara'da sergilendikten sonra eserlerin Bakanlık tarafından ERÜ'ye devredildiğini belirten Karamustafa, öğrencilerin aradan geçen zaman içerisinde turizmdeki gelişimi görebilmeleri ve geleceğe yönelik daha profesyonel bakabilmeleri için bazı dersleri sergideki materyalleri kullanarak işlediklerini anlattı.

Geleceğin turizmcilerini yetiştirme gayreti içinde olduklarını dile getiren Karamustafa, geçmişe yönelik tarihi dokümanların öğrencilerin ufkunu açması ve gelecekte daha güzel projeler geliştirebilmeleri adına önemli olduğunu vurguladı.

 Karamustafa, turizm eğitiminin uygulamalı olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sergide 80-100 yıl öncesine ait, daha çok İstanbul'u anlatan kitaplar, tanıtım broşürleri, tanıtım kitapçıkları, afişler ve kullanılan sloganlar var. Turizme giriş, seyahat acenteciliği gibi dersleri sınıfta monolog şeklinde anlatmaktansa burada interaktif etkileşimli bir şekilde anlatıyoruz, öğrencilerin zihninde daha kalıcı oluyor. Bu derslerde teorik olarak anlattığımız unsurları sergide görebiliyorlar. Sergideki birbirinden önemli tarihi materyaller, öğrencilerimizin gelecekte iyi bir turizmci olabilmeleri için onlara rehber oluyor."

 

- "Turizme yön verecek gençler yetiştiriyoruz"

Sergideki eserlerle öğrencilerin eski dönemlerde kullanılan dil, üslup ve anlatım şekillerini, pazarlama ve tutundurma faaliyetlerini, mesaj değişimini birebir görme imkanına kavuştuğunu anlatan Karamustafa, "Fakültemizde turizme yön verecek gençler yetiştiriyoruz. Bunu yaparken de öğrencilerimizin özellikle geçmişi iyi bilmeleri, o dönemlerde yaşanan gelişmelerden ders çıkarmalarını önemsiyoruz çünkü tarihi ve nereden geldiğini bilmeyenlerin geleceği planlaması da mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Karamustafa, sergide 1958 yılında bir Amerikan ajansı tarafından hazırlanan 7,5 dakikalık Türkiye'nin ilk tanıtım filmi ile 1973 yılında Fransızlar tarafından hazırlanan 15 dakikalık ikinci tanıtım filminin de yer aldığını kaydetti.

ERÜ Turizm Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Yeliz Çiftçi de "Hocalarımızın kitaptan anlattığı konuları birebir sergide gördüğümüzde aklımızda daha kalıcı oluyor ayrıca geçmişte turizm alanında ne tür çalışmalar yapıldığını görüp mezun olduğumuzda bu sektöre nasıl daha iyi katkıda bulunabiliriz bunun planlamasını yapabiliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber