Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Mart 2018 - 12:38 Yorum: 0

Asırlık şadırvanlara restore

Kütahya'nın Simav ilçesindeki, şehrin simgelerinden olan tarihi şadırvanların restorasyonu için Belediye Başkanlığı tarafından, bakım ekibi ve nakkaş...

Asırlık şadırvanlara restore

Kütahya'nın Simav ilçesindeki, şehrin simgelerinden olan tarihi şadırvanların restorasyonu için Belediye Başkanlığı tarafından, bakım ekibi ve nakkaş görevlendirildi.

Şadırvanları yıpranmış görünümünden kurtarmak için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Başkan Süleyman Özkan, "Simav'ın esnaf çarşısı olarak bilinen bölgedeki şadırvanların bakımını yapmaya başladık, bu anlamda şadırvanlarımızı eski haline kavuşturacağız. Kütahyalı Nakkaş Yahya Türk'ün talebesi Nakkaş Yaşar Akçay (33) tarafından, şadırvanlarımıza Osmanlı usulü desen çizimleri yapılıyor. Modern şehircilik anlayışıyla ilçemizin tarihi dokusuna da sahip çıkıyoruz" dedi.(MEİ-EFE)

Asırlık şadırvanlara restore

Asırlık şadırvanlara restore

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber