Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ağustos 2016 - 15:38 Yorum: 0

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı 21. Başkanlar Kurulu toplantısı ASKF binasında gerçekleştirildi.

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı 21. Başkanlar Kurulu toplantısı ASKF binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Federasyon Başkanı Mehmet Top, Gençlik Hizmetleri ve Bpor İL Müdür Yardımcısı Nihat Ekinciler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, Muğla İl Hakem Kurulu Başkanı Ceyhun Güngör, Futbol Saha Gözlemcileri Derneği Başkanı Sefa Gezgin, Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Musa Doğan, TÜFAD Şube Başkanı Alaaddin Naganlu ile federasyonun ilçe temsilcileri katıldı.

21. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda sporun çeşitli sorunları tartışılarak çözüm yolları hakkında öneriler sunuldu. Toplantıda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anılarak 1 dakikalık saygı duruşunda duruldu.

Açılış konuşması yapan Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Futbol Turnuvasın katkısı olan başta Sayın Vali Amir Çiçek olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor okullarında eğitim gören minik çocuklar FETÖ'cü teröristlerin 1'er dolarına karşılık şehit ailelerine verilmek üzere harçlıklarından 1'er TL katkıda bulundular. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz başta olmak üzere etkinlikte emeği geçenlere duyarlı davranışta bulunan çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğe ASKF ve TÜFAD olarak bizlerde katıldık. Bir sezonu daha geride bıraktık ve yeni bir sezona daha adım atmak üzereyiz. Bu nedenden dolayı ve geçtiğimiz sezonda etkinliklere katılanlara teşekkür ediyorum. Yeni sezonda herkese başarılar diliyorum" dedi.

Mehmet Top'un ardından kürsüye çıkan Muğla İl Hakem Kurulu Başkanı Ceyhun Güngör, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili millete ve devlete geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı. Ceyhun Güngör, Muğla hakem camiasından açığa alınan olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Geçen sene Muğla'da toplam 3 bin 313 maç oynanmış. Yani biz 3 bin 313 maça hakem, , 430 tanesine de gözlemci atamışız. Hakem camiası olarak değerlendirdiğimizde gayet iyi bir sezonu geride bıraktığımızı söyleyebilirim. Hatalarımız oldu ve yine olacak ama hatalarımız düzeltmek için çok çalışacağız"

ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ

Amaçlarının çocukları topluma kazandırmak olduğunu kaydeden Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Musa Doğan, "Futbol Disiplin Kurulu'nun önüne gelen dosyalarda değerlendirme yaparken şundan emin olmanızı istiyorum. Cezaları tamamen objektif, hukuk kuralları içerisinde önümüze gelen raporlar doğrultusunda veriyoruz. Elimizden geldiğince cezaları en alt seviyeden vermeye çalışıyoruz. Futbol oynayan çocukları topluma kazandırıyoruz ve onları futbolu oynamaktan uzaklaştırmak gibi bir niyetimiz olmadı hiçbir zaman. Bizim amacımız futbolcuları daha iyi, daha güzel, daha disiplinli bir şekilde, Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi "ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünden hareketle, kurallar çerçevesinde ve insani ölçülerde daha iyi bir futbol oynatmak için yardımcı olmak. Önümüzdeki sezonun hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

TÜFAD Şube Başkanı Alaaddin Naganlu ise , "Bugün itibariyle 55 kulübümüz liglere katıldı. Kulüplerimizin ve taban birliklerimizin desteğiyle takımlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi antrenörlere teslim etmemenin mutluluğu içerisindeyiz. Antrenörlerin her hakemin hata yapabileceğini varsayarak hoşgörülü davranması lazım. Kulüplerimizde görev yapan antrenörler bir yöneticiye veya başka bir şeye kızıyor, istifa ediyorum diyor. Bu şekilde olmaz. Biz başkanlar olarak anlaşıyoruz fakat alt taraf öyle değil. Kulüpler, antrenörler, hakemler gelip şikâyette bulunuyorlar, bu sorunu Muğla gibi medeni bir ilde çözmemiz gerekiyor" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, konuşmasında gençlerin futbola yönelmeleri için mahallelere yapılan halı sahalardan bahsetti. Mini turnuvalar yapmak istediklerini kaydeden Ali İnan, "Biz futbol dışında diğer branşlara gelenleri de imkânlarımız doğrultusunda cevap vermeye çalışıyoruz. Sürekli il dışına giden branşların ulaşımını sağlıyoruz. Takımlara yapmış oldukları ligler karşılığında da kendi hesaplarına yardım yaptık. Bu yıl da yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın onayı ile bu tür yardımlara devam etme kararı aldık. Amacımız Muğla'daki futbolun ilerlemesi için katkıda bulunmak. Bunun dışında mini turnuvalara destek vermeye açığız" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan Süper amatör, amatör ve alt liglerdeki takımlar için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin destek çeklerinden temsili olarak üç kulüp başkanına ASKF Başkanı ile birlikte verdi.

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

ASKF 21. Başkanlar Kurulu toplandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber