Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 14:14 Yorum: 0

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar muhtarlar ile buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Sarıçam ilçesinin kuzeyinde bulunan 12 mahalle muhtarlarıyla...

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar muhtarlar ile buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, Sarıçam ilçesinin kuzeyinde bulunan 12 mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar'ın yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, İçme Suyu Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Kubilay Tuncel ile birlikte, Yeniyayla, Mustafalar, Çamlıca, Gökbuket, Boztepe, Sarıçam, Aydın Yurdu, Karlık, Hakkıbeyli, Yarımca, Cihadiye ve Avcılar Mahalle muhtarları katıldı.

60 mahalleyi Çatalan suyuna kavuşturacak Kuzey Adana Projesi hakkında bilgi veren Genel Müdür Rahmi Pekar, "Kuzey Adana Projesi, büyük bir proje olduğundan gerçekleşme sürecide uzuyor, fakat biz bu süreci beklemeden aciliyeti olan mahallelerimizi en geç yılbaşına kadar Çatalan suyuna kavuşturarak su problemlerini çözeceğiz. Bu acil projeyi İçme Suyu Daire Başkanlığımızın kendi imkanlarıyla yapacağı bir proje olduğu için şu an hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah 15 gün içerisinde başlayacağız ve yılbaşından öncede Kılıçlı'dan alacağımız Çatalan suyu ile bu mahallelerimizi buluşturacağız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kurak bir yaz geçirilmesi ve yer altı su seviyelerinin düşük olması nedeniyle sorun yaşayan, Mustafalar, Yeniyayla, Aydınyurdu, Çamlıca, Cihadiye, Hakkıbeyli, Yarımca ve Tekeli mahallelerine Kılıçlı'dan alınacak bir hatla Çatalan suyu getirilerek Kuzey Adana Projesi gerçekleşinceye kadar su sorunu yaşamamaları sağlanacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber